Nesna har lenge hatt lærerutdanning. Nå kan det bli havbruksutdanning enten i tillegg eller i stedet.

Kan bli havbruksutdanning på Nesna

Rett over nyttår skal «Utviklingsprosjektet på Nesna» legge frem for statsråd Ola Borten Moe resultatet så langt etter et halvt års arbeid med å finne ut hvordan Nesna kan bli «et attraktivt universitetssted med en levende campus».

Publisert

Det er universitetsavisen Khrono som skriver dette.

Prosjektet som det nå skal legges frem en rapport fra er en konsekvens av et arbeid som ble initiert av kunnskapsdepartementet ved Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe, etter at lærerhøyskolen på Nesna ble fusjonert inn i Nord universitet i 2016 og at styret i 2020 vedtok å legge ned studiestedet. Dette ønsket den nye regjeringen å reversere, men også at det ble sett på studiestedet i et bredere perspektiv.

Utviklingsprosjektet på Nesna skal foreslå tiltak som skal gjøre Campus Nesna levedyktig.

Prosjektleder for «Utviklingsprosjekt Nesna», Jan-Oddvar Sørnes, bekrefter overfor Khrono at havbruk nå er det han kaller en «het potet».

Han sier de har fått mange tilbakemeldinger på de mer enn 50 innspillmøtene man har hatt i regionen som handler om havbruk.

Men dersom havbruksutdanning avløser lærerutdanningen som den viktigste utdanningen på Nesna, er det ikke sikkert det blir med Nord universitet som er den som har styrt dette de siste årene.

— I teorien er alt mulig. Den endelige fasongen på dette vet vi ikke. Men det er klart at en modell som involverer andre universiteter, høyskoler og fagskoler vil kreve en annen organisasjonsmodell enn om det bare dreier seg om leveranser innenfor Nord-systemet, sier Sørnes til avisen.

Les hele saken på Khrono.no