Statsminister Erna Solberg. Skjermdump fra Nor-Fishing sin digitale sending.
Statsminister Erna Solberg. Skjermdump fra Nor-Fishing sin digitale sending.

Nå er Nor-Fishing 2020 i gang

For første gang i historien arrangeres Nor-Fishing digitalt. Nå er messen i gang.

Publisert

Nor-Fishing har siden 1960 vært et viktig nasjonalt og internasjonalt møtested for havbruks- og fiskerinæringen, og er i dag en av verdens ledende messer for teknologi innenfor disse næringene.

På grunn av koronapandemien så er årets messe den første som er helt digital, og vil foregå i dagene 18. – 20. august. Messen kan best sammenlignes med et interaktivt TV-program, med faglige debatter, reportasjer og spennende utstillere.

Gir skryt til Nor-Fishing

Den digitale sendingen til Nor-Fishing ble åpnet av statsminister Erna Solberg, som snakket om at Nor-Fishing har blitt en viktig møtearena for aktører innen fiskeri- og havbruk fra alle mulige deler av verden.

- Jeg vil også gi skryt til arrangørene av Nor-Fishing som har kastet seg rundt og satset på en digital konferanse, slik at de tar et viktig grep i et krevende år, sa Solberg under presentasjonen.

Solgberg snakket også om at blå sektor skaper mange arbeidsplasser, men trakk også frem at det finnes miljøutfordringer innenfor de blå næringene.

- Det er viktig å satse på en bærekraftig fremtid for blå sektor. Bærekraftig havbruk skal være med på å møte en verden som stadig trenger mer mat, poengterte statsministeren.

I tillegg til et eget program, vil det under Nor-Fishing være tre paneldebatter som går live fra studio i Trondheim hver ettermiddag. Ifølge arrangørene er det påmeldt 220 utstillere ved siste opptelling.