Norcod-lokalitet Frosvika.

Norcod sikrer seg 75 millioner kroner i tilleggskreditt

Norcod opplyser at de har blitt innvilget 75 millioner kroner i ekstra kreditt fra hovedbanken DNB og Eksportfinansiering Norge. 

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en børsmelding fra selskapet onsdag.

Tilleggskreditten øker selskapets finansielle og operative handlingsrom, og fungerer effektivt som forutsigbar finansiering for fremtidige biomasseinvesteringer. 

Den økte kredittlinjen bygger videre på de finansielle tiltakene selskapet oppnådde og annonserte i løpet av første kvartal 2024.

Administrerende direktør Christian Riber er glad for selskapets økonomiske steg fremover.

- Denne tilleggskreditten på 75 millioner kroner viser virkelig at hovedbanken vår har sterk tro på Norcod og vår strategi for å finjustere vår biologi, utvikle markedet og posisjonere produktet vårt i en premium nisjekategori. DNB og Eksportfinansiering Norge er viktige partnere for oss, og jeg er spent og takknemlig for deres engasjement, sier Christian Riber, CEO i Norcod i børsmeldingen.

Betydelige finansielle steg

Norcod sier selskapet i løpet av første halvdel av 2024 har jobbet hardt for å forbedre selskapets finansielle kapasitet. 

- I første kvartal økte vi egenkapitalen vår med 169 millioner kroner gjennom emisjon og påfølgende reparasjonsemisjon. Denne tilleggskreditten på 75 millioner kroner kommer på toppen av dette. Kombinert med investeringene i biomasse og kostnadsreduserende verdikjedeintegrasjon og andre finansielle tiltak vi har gjennomført de siste tolv månedene, har Norcod tatt betydelige finansielle steg fremover, sier Arne Kristian Hoset, CFO i Norcod.

Tilleggskreditten er tilrettelagt av Norcods hovedbank DNB og vil være tilgjengelig for selskapet fra september 2024.