Sjømatrådets nye direktør er på plass, og Christian Chramer tar over for Renate Larsen.
Sjømatrådets nye direktør er på plass, og Christian Chramer tar over for Renate Larsen.

Christian Chramer blir Sjømatrådets nye direktør

Et enstemmig styre i Norges sjømatråd har ansatt Christian Chramer (48) som ny administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er veldig fornøyde med å få Christian Chramer på plass som ny administrerende direktør i Norges sjømatråd. Hans brede ledererfaring og sterke kommunikasjonsevner vil være med på å løfte Sjømatrådet ytterligere, og vi ser fram til et strålende samarbeid fremover, sier nestleder i styret og leder av ansettelsesutvalget, Amund Drønen Ringdal i en pressemelding.

Tilbake til Sjømatrådet

Christian Chramer har bred erfaring fra NHO-systemet. De siste syv årene har han vært regiondirektør, kommunikasjonsdirektør og kommer nå fra stillingen som områdedirektør med ansvar for kommunikasjon, samfunnskontakt og regioner i NHO.

Nå returnerer han til Sjømatrådet, hvor han var både kommunikasjonsdirektør og fiskeriutsending i Sørøst-Asia. I tillegg har han en 13 år lang tjenestekarriere i Hæren.

Skal videreutvikle sjømatens posisjon

- Jeg er veldig stolt over tilliten fra styret og gleder meg stort til å ta fatt på jobben som leder av Norges sjømatråd. Jeg ser frem til å jobbe med dyktige kolleger i Sjømatrådet og bedriftene i en av Norges aller viktigste eksportnæringer. Målet er å videreutvikle den sterke posisjonen som norsk sjømat har globalt gjennom å sikre at en voksende verdensbefolkning i enda større grad får opp øynene for sunn og bærekraftig sjømat, sier Christian Chramer.

Han har utdanning fra Forsvarets befalsskole, Krigsskolen og en mastergrad i ledelse og organisasjon fra UiT - Norges arktiske universitet.

Chramer er bosatt i Tromsø, er gift og har to sønner på 18 og 22 år.

Tar over senest i oktober

Chramer tiltrer stillingen 1. oktober. I mellomtiden vil Børge Grønbech fortsette i sin rolle som konstituert administrerende direktør.