Tore Holvik er takknemlig for at han får representere den norske sjømatnæringen i Spania.

Tore Holvik blir ny sjømatutsending til Spania

Norges sjømatråd har ansatt Tore Holvik (44) i stillingen som sjømatutsending til Spania.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått Tore Holvik med på laget. Spania er et svært viktig sjømatmarked med et fortsatt betydelig potensial for vekst. Med sin solide kompetanse og utdanning og store nettverk er han veldig godt rigget for å ta markedsarbeidet vårt i Spania enda et steg videre, sier direktør for globale operasjoner i Norges sjømatråd, Børge Grønbech i en pressemelding.

Takknemlig for muligheten

I 2022 var Spania det 7. største markedet for norsk sjømat, med en eksportverdi på 7,3 milliarder kroner. Det var en vekst på 21 prosent sammenlignet med året før.

- Jeg er veldig takknemlig for å få en slik mulighet til å representere og markedsføre hele den norske sjømatnæringen inn mot det spanske markedet for en så fantastisk organisasjon som Norges sjømatråd, sier Tore Holvik.

Lang og bred erfaring

Holvik har inntil nylig vært ansvarlig for salg til oversjøiske markeder og frossen i Mowi og har i en periode også jobbet opp mot Vest-Europa (Spania, Frankrike, Portugal, Benelux og Storbritannia). Han har en mastergrad fra Australia og totalt over 20 års erfaring innenfor mange roller og ansvarsområder i ulike sjømatselskaper.

- Jeg har stor erfaring og nettverk både i Norge og internasjonalt. Nå ser både min familie og jeg frem til å flytte til Madrid. Her skal jeg jobbe for å ytterlige utnytte det potensialet som norsk sjømat har mot det spanske markedet, sier Tore Holvik.

Har hele sjømatnæringen i sitt DNA

44-åringen er oppvokst i Måløy og bor i dag i Bergen. Selv om han inntil nylig har jobbet i et lakseselskap, understreker Holvik at han brenner for hele den norske sjømatnæringen.

- Min far og bestefar var begge linebåtredere, så sjømat har vært en sentral og viktig del i hele mitt liv. Det er bokstavelig talt i mitt DNA. Diskusjoner rundt bærekraft, fellesskap, utvikling og å lage det best mulige produktet fra Norges kyst er en naturlig årsak til at jeg har så stor lidenskap for norsk sjømat, næring og bransje, sier han.

Hard konkurranse i markedet

Børge Grønbech ser nå frem til å få den nye sjømatutsendingen på plass.

- Takket være et nært, godt og strategisk samarbeid med den norske sjømatnæringen har våre sjømatprodukter fått en sterk posisjon i Spania. Konkurransen i proteinmarkedet er likevel hard, og kjøpekraften til de spanske forbrukerne er presset. Da er det betryggende å vite at vi nå sender en svært dyktig sjømatutsending til Spania for å fortsette det gode markedsarbeidet som vi har lagt ned der gjennom mange år, sier Grønbech.

Takker Stabell for innsatsen

Tore Holvik erstatter Bjørn-Erik Stabell (50), som har vært sjømatutsending de siste fem årene. Han fortsetter nå i en ny stilling som fagansvarlig strategi og bærekraft ved Sjømatrådets hovedkontor i Tromsø.

- Bjørn-Erik Stabell har markedsført norsk sjømat på en forbilledlig måte i det spanske markedet. Jeg vil derfor takke ham for den utrettelige innsatsen og det viktige analytiske arbeidet han utført på vegne av Sjømatrådet i Spania, sier Børge Grønbech.

Tore Holvik tiltrer stilling som sjømatutsending til Spania i løpet av april og overtar formelt 1. august.