Nutrishell AS har spesialisert seg på å gjøre krabbeavfall om til nye produkter, og spår et et veksteventyr i nærmeste fremtid.

Ny kommersiell leder i Nutrishell

Nutrishell utvider laget igjen, og har ansatt Kristine Fjærli som ny kommersiell leder.

Publisert Sist oppdatert

Kristine Fjærli har utdannelse innen næringsmiddelteknologi og akvakultur, og har bred erfaring innen produksjon, innovasjon og produktutvikling. Hun har jobbet i fôrindustrien noen år, og har verdifull erfaring etter 19 år i matindustrien med produktutvikling for Orkla.

- Vi er svært glade for å ha fått Kristine med på laget, forteller Tina Olaussen, daglig leder i Nutrishell AS. Erfaringen hun har med produktutvikling og struktur i et stort selskap kan være veldig nyttig for oss som fortsatt er i startfasen, forteller Olaussen.

Stort potensiale i nye markeder

Per i dag sier selskapet at de ikke har noen konkurrenter i sin nisje på å lage produkter av krabbeavfall, og dette vil de utnytte videre i en større skala.

- På et internasjonalt nivå ser vi mange muligheter! Restråstoff etter krabbe blir sett på som avfall i andre land, og dette vil vi gjøre noe med. Vi jobber mye mot utenlandske aktører for å sikre oss råstoff fra andre land, og har idag begynt å importere krabbeskall fra flere steder, forteller Olaussen.

Frysecontainere blir fraktet til fabrikken på Hitra, og her blir det laget krabbemel, som har vært selskapets hovednisje siden oppstarten i 2021.

Krabbemel som restråstoff er en ganske ny satsing i Norge. Nylig har de inngått avtale med Skretting AS, som bruker krabbemelet som fôringrediens i sitt torskefôr.

Fjærli innrømmer at det er en stor overgang å gå fra godteri til krabbemel, men mange av oppgavene er samtidig veldig like, ifølge den nybakte kommersielle lederen i Nutrishell AS. Særlig har hun jobbet mye med kundeorientering, og er vant til å finne ut hva markedet og kundene ønsker.

- Jeg har jo jobbet mye med ulike råvarer, og ser en del likheter mellom de forskjellige ingrediensene som brukes både innen fôr og mat. Og den ingrediensen som krabbemelet representerer har et stort potensiale så det blir spennende å se hvordan vi kan få utnyttet det på en enda bedre måte, forteller Fjærli.