Partnerplast har historisk vært store innen oppdrift, men da hovedsakelig innen seismikk, olje og gass, fornybar energi, og offshore-segmentet.
Partnerplast har historisk vært store innen oppdrift, men da hovedsakelig innen seismikk, olje og gass, fornybar energi, og offshore-segmentet.

Tar grep for å revitalisere oppdrettsbøyer

Partnerplast sin teknologi skal ikke bare spare kostnader for oppdrettere, men også bidra til å skape et miljø der utstyret på lokalitetene får lengre levetid.

Publisert

Partnerplast opprettet i 2016 et selskap som het Nordic Plastic Recycling der målet var å gjenbruke plastmaterialet i utrangerte oppdriftsbøyer, samt kunne levere resirkulert råmateriale til egne og andres prosjekter. De to selskapene har nå et tett samarbeid.

Elektronikken i Partnerplast blir gjort i Molde, mens støp og montering blir gjort i Kompani Lauritzen-området Åndalsnes. Det er med andre ord helnorske produkter som kommer ut av bedriften.

Silje Hagen, ansvarlig for akvakultur i selskapet og Charl Burger, salgsdirektør, sier det hvert eneste år byttes alkaliske engangsbatterier for millioner i oppdrettsbransjen. Dette mener selskapet er både unødvendig dyrt, og ikke minst uheldig for miljøet. De har derfor tatt tak i problemet, etter tydelige signal fra oppdrettere med ønske om et grønnere alternativ.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk