Irene V. Mjelde er ny salgsdirektør i Optimar. Foto: Optimar

Hun er ny salgsdirektør i Optimar

- Jeg ser frem til å være med å rigge Optimar på en måte som møter mulighetene i markedet, forteller den nye salgsdirektøren i Optimar, Irene V. Mjelde. Hun kommer fra stillingen som  managing partner i rekrutteringsselskapet Yapril, og har lang erfaring fra den maritime  bransjen.  

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Irene har jobbet tett på Optimar de to siste årene og kjenner organisasjonen godt. I tillegg har hun  lang ledererfaring innenfor den maritime næringen. Det sier HR-direktør, Lene Flem Debess.  

Mjelde var ansvarlig for å løfte Regatta til en stor internasjonal merkevare og vet på mange måter hva  hun går til. Det er imidlertid med stor ydmykhet og respekt for historien at hun tar over for Peder  Stette, en av gründerne i Optimar.  

- Det har vært viktig for oss å finne noen som har lokal forankring, som forstår entreprenør-ånden i  selskapet – og som har evnen til å tenke globalt og utvikle selskapet videre. Ved å ansette Irene føler  vi oss trygge på at vi har funnet en kandidat som treffer selskapets behov godt, forklarer Debess.  

Eiere som sikrer gode utviklingsmuligheter 

Den nye salgsdirektøren ser på eierskapet og de langsiktige visjonene som en enorm mulighet og ser  et stort potensial for Optimar i utlandet. 

- Optimar har en sterk posisjon i markedet og har vist en imponerende evne til innovasjon og  nytenking. Selskapet opererer i en spennende bransje, med en visjon og verdier som jeg kan  identifisere meg med. Jeg gleder meg til å bli kjent med kunder og dyktige kollegaer både i inn og  utland. Jeg skal bidra til å ta selskapet videre med vekstambisjoner både i Norge og i eksportmarkedet, sier hun.  

Al Ghelani, CEO i Optimar, er glad for å ha Irene ombord. – For et selskap og ei næring i stor endring,  er godt lederskap helt nødvendig. Irenes globale erfaring og forståelse av hva som trengs for å nå  målene som er satt for selskapet, gjør at hun er en god match for oss. Vi ser frem til å få Irene inn i  teamet, avslutter Al. 

Skal lede hele den globale salgsorganisasjonen 

For Optimar er det også essensielt med mangfold i teamet. Lene trekker frem viktigheten av å ha med  seg teamorienterte personer med ulik erfaring, kjønn og egenskaper når de bygger et sterkt globalt  selskap.  

- Irene har energien, driven og engasjementet vi var på jakt etter og det vil komme godt med når hun  nå skal lede den globale salgsorganisasjonen vår. Hun skal jobbe tett med salgsteam i ulike land, samtidig skal hun sikre at vi har kundefokuset gjennom alle deler av verdikjedene vår og sikre vekst i  de definerte satsingsområdene for selskapet, forklarer Debess.  

Irene Mjelde er på plass 1.juni