Enigheten om kontrakten med The King Fish Company ble landet under Aqua Nord i Trondheim. Avbildet er Christiaan de Wet til venstre og Kees Kloet til høyre. Foto: Optimar.

Optimar signerer betydelig kontrakt for landbasert anlegg

– Denne kontrakten viser at markedet stoler på oss og at Optimar leverer de foretrukne løsningene for landbaserte anlegg, forteller Hans Owen Thunem, visepresident for Aqua i Optimar.

Publisert Sist oppdatert

Optimar signerer betydelig kontrakt med The Kingfish Company, som de beskriver som en pioner innen akvakultur, opplyser de i en pressemelding. 

De påpeker at The Kingfish Company er en pioner når det kommer til bærekraftige landbaserte anlegg i Europa og USA.

Selskapet tok kontakt med Optimar i mars 2021 og ikke lenge etter var teamet i gang med å løse selskapets utfordringer.

- Hans og teamet i Optimar presenterte flere banebrytende alternativer for det nye behandlingsanlegget vårt. De stod virkelig på for å utvikle løsningen slik at den skulle passe behovene våre. Når det kommer til funksjonalitet og kostnader, forklarer lederen for design og prosjektering i The Kingfish Company, Christiaan de Wet.

Ingen utfordring er for stor

. Hos Optimar er vi alltid klare for å møte nye utfordringer. Ingen utfordring er for stor - eller for liten. Prosessen med The Kingfish Company har lært oss mye allerede, og det er virkelig en fantastisk reise å få være med på, sier Thunem.

Kunden er enig og setter pris på Optimar sin evne til å tilpasse løsningene til hvert enkelt prosjekt. Snart vil The Kingfish Company gå fra manuell behandling til en automatisert håndtering av fisken. En effektivisering som er helt nødvendig ettersom volumene stadig øker.

- Det har vært en fornøyelse å jobbe sammen med Hans og teamet i Optimar så langt. Løsningene de foreslo etter å ha blitt kjent med virksomheten og utfordringene våre er veldig gode. Samtidig stiller teamet med utmerket produktkunnskap og service underveis, legger de Wet til.

Enigheten om kontrakten med The King Fish Company ble landet under Aqua Nord i Trondheim, der Optimar hadde hektiske messedager med stor interesse fra både eksisterende og nye kunder.

- Vi opplever stor etterspørsel etter våre løsninger som med fokus på fiskevelferd er med på å bringe næringen et steg videre, sier Irene V. Mjelde, Chief Commercial Officer i Optimar.