Optimar sin nyeste avluser "Optilice 4" kan monteres på alle fartøy ifølge selskapet. Fotoillustrasjon: Optimar.

Tyskere kjøper Optimar

Det tyske konsernet Franz Haniel & Cie. GmbH (Haniel), har kjøpt opp Optimar fra Credo Partners.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I en pressemelding annonserer de oppkjøpet. De skriver også at det nåværende ledelsesteamet skal fortsatt ledes av adm. dir. Håvard Sætre, som en del av Haniel Group.

- Optimar tilbyr sine kunder fra fiskeri- og akvakulturindustrien sofistikerte løsninger som dekker nesten hele den relevante verdikjeden. Både selskapet og markedet har stort potensial for videre vekst. Takket være den brede internasjonale posisjoneringen og innovasjonen ser vi gode muligheter til å raskt forbedre markedsposisjonen enda mer, sier adm. dir. i Haniel, Stephan Gemkow i en pressemelding.

Ledelsesteamet, som ledes av adm. dir. Håvard Sætre, ser frem til fremtiden som en del av Haniel Group.

- Dette er en milepæl for oss. Haniels mange år med erfaring i utvikling av selskaper vil støtte og akselere veksten vår. Våre verdier er en viktig del av deres bedriftskultur: innovasjon og driv, tradisjon og ansvarlighet. Vi ser også dette hos Haniel. Vi er svært fornøyde med at hovedkontoret vårt skal forbli i Ålesund. Vi vil fortsette å ha samme fokus på både små og store prosjekter rundt omkring i verden, sier Sætre i meldingen.

- Optimar har nådd langt på kort tid, og er en virkelig suksesshistorie med grunnleggere fra tre selskaper og Credo Partners som arbeider sammen med ledelsen som et team. Den avgjørende faktoren var at Haniel utvikler sin selskapsportefølje på en positiv måte, og satser på en langsiktig tilnærming til bærekraftig verdiforbedring, sier Pål Brynsrud, som er seniorpartner ved Credo Partners i meldingen.

De har i følge meldingen blitt enige om ikke å oppgi kjøpsprisen og ytterligere detaljer om de kontraktsmessige arrangementene, men det påpekes at Optimar forventer en omsetting på rundt 115 millioner EUR i 2017.

Optimar leverer blant annet den mekaniske avluseren Optilice.