Christine Lyngsgård Larsen er ny leder for innkjøp & bærekraft i Salmon Group.

Ny i Salmon Group teamet

Salmon Group melder de har ansatt Christine Lyngsgård Larsen som leder for innkjøp & bærekraft i Salmon Group.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver de at de er glade for å presentere Christine Lyngsgård Larsen som ny leder for innkjøp & bærekraft i Salmon Group.

Larsen har lang erfaring med innkjøpsprosesser og kommer fra stillingen som innkjøps- & bærekraftsansvarlig i Ferde. Hun har en bachelor- og mastergrad i internasjonal business fra University of St. Andrews i Scotland.

Salmon Group:

  • Er et nettverk for små og mellomstore, lokaleide selskap i havbruksnæringen som produserer laks og ørret i Norge.
  • Selskapet har aksjonærer langs hele kysten og administrasjonen er i Bergen.

Hun har arbeidet med innkjøpsprosesser hele sin karriere og har erfaring fra selskaper som blant annet Equinor, One Subsea, Beerenberg og Ferde.

- Jeg er svært motivert til å ta på meg en viktig rolle i et spennende selskap i viktig vekstnæring. Havbruksnæringen ble tidligere i år trukket frem som en av ti mulighetsnæringer for Norge i en rapport utarbeidet av McKinsey, og er en næring hvor jeg med min bakgrunn kan være med å gjøre en forskjell. Jeg er imponert over hva Salmon Group og deres eiere har gjort av grep sammen gjennom Salmon Group-fôret, og iverer etter å bli med på reisen videre sammen med eierne, sier Christine Lyngsgård Larsen, som tiltrer i stillingen 1. januar 2023.

- Solid erfaring

Jan Olav Langeland, administrerende direktør i Salmon Group sier at Larsen har den innkjøpsfaglige ekspertisen som er nødvendig i et selskap som Salmon Group.

- Vi representerer 39 aksjonærer og totalt 55 selskaper. Vår innkjøpsportefølje som vi ivaretar for våre eiere, har en årlig verdi på over fem milliarder kroner. Dette pålegger oss et ansvar, ikke bare for sikre stordriftsfordeler, men også for leverandørindustrien og aktørene rundt vår næring. Vi er trygge på at hun med sin solide erfaring fra komplekse innkjøpsprosesser i store selskaper, har de beste forutsetninger for å ivareta dette ansvaret, sier han, og legger til:

- Vi har også et ekstra ansvar for å ta både sosiale og miljømessige bærekraftige innkjøpsbeslutning på vegne av gruppen. En viktig del av hennes arbeid vil være å sikre etterlevelse av åpenhetsloven i leverandørleddet. Larsen har erfaring fra også dette området og vi ser frem til at dette særdeles viktige arbeidet blir ytterligere profesjonalisert både hos oss, våre aksjonærer og våre leverandører, sier han avslutningsvis.