Vilde Sæther Stadsøy foran leiligheten i Sørarnøy Bolig.

Ny kvalitetskoordinator hos Salten N950

Vilde Sæther Stadsøy er ny kvalitetskoordinator hos Salten N950 på Sørarnøy. Vilde kommer fra Trondheim, og har nå flyttet til øya med nesten 300 innbyggere for å jobbe med kvalitet og mattrygghet på lakseslakteriet. - Mattrygghet, kvalitetsstyring og hygiene er nøkkelen for oss dersom vi skal lykkes i fremtiden, sier Roy-Tore Rikardsen, daglig leder.

Publisert

Vilde Sæther Stadsøy (23) har en bachelorgrad i matvitenskap, teknologi og bærekraft fra NTNU i Trondheim, et treårig utdanningsløp som hun fullførte våren 2023. Tre måneder etter siste eksamen flyttet hun nordover for å gå inn i stillingen som kvalitetskoordinator på lakseslakteriet Salten N950 på Sørarnøy.

- Det er en veldig spennende mulighet, på et helt nytt lakseslakteri. Tempoet og teknologien på lakseslakteri har alltid fascinert meg, og nå får jeg sjansen til å jobbe med et fagfelt som jeg har spesialisert meg i, sier Vilde Sæther Stadsøy, ny kvalitetskoordinator hos Salten N950.

Stadsøy har gjennom studiene sine fått god kjennskap til matproduksjon, både gjennom fag og i arbeidspraksis hos Nova Sea på Lovund. Som kvalitetskoordinator på Salten N950 får hun ansvaret for hygiene og renhold, hvor hun skal følge opp renholderne som hver dag sørger for at lakseslakteriet møter standardene fra Mattilsynet.

Roy-Tore Rikardsen fra Styrhuset på Salten N950.

- Vi har fått på plass en koordinator med alle de rette egenskapene vi ser etter og som virker kompetent i sitt fagfelt. Vi er veldig fornøyde med ansettelsen, og ønsker både hun og samboeren velkommen til Salten N950 og Sørarnøy, sier Roy-Tore Rikardsen, daglig leder hos Salten N950 AS. 

Stadsøy flytter til Sørarnøy sammen med kjæresten Tobias Kulseth, som også har fått seg jobb på lakseslakteriet. Sammen skal de bo i en av de nye leilighetene tilknyttet boligprosjektet Sørarnøy Bolig, et steinkast unna den nye arbeidsplassen. 

- Vi føler oss veldig godt tatt imot. Sørarnøy er selvfølgelig litt mindre enn Trondheim, men det går helt fint for oss. Vi flytter hit sammen, og vi sitter med et veldig godt førsteinntrykk av øya og de som bor her, sier Stadsøy.

Sørarnøy Bolig AS er et datterselskap av Salten N950 AS, og ferdigstilte sommeren 2023 12 nye boenheter på Sørarnøy. 

Salten N950 AS sett fra sjøen.

Egen avdeling for kvalitet

Salten N950 AS åpnet nytt lakseslakteri i 2021, og har siden åpningen rekruttert nøkkelpersoner for å ivareta driften og øke produksjonen. Selskapet opplyser at de forventer et produksjonsvolum på inntil 33 000 tonn sløyd laks for 2023, noe som tilsvarer rundt 160 millioner måltider fra tettstedet i Gildeskål kommune. 

- Mattrygghet, kvalitetsstyring og hygiene er svært viktige suksessfaktorer for oss, og vil være nøkkelen for oss dersom vi skal lykkes i fremtiden, påpeker Roy-Tore Rikardsen, daglig leder.

Selskapet opplyser videre om at de forventer en produksjonsøkning i 2024. Med ansettelsen av Vilde Sæther Stadsøy har nå lakseslakteriet på Sørarnøy en kvalitetsavdeling på tre personer. 

- Vi har en egen kvalitetsleder, som har jobbet med lakseslakteri i flere tiår. I tillegg har vi nå to kvalitetskoordinatorer, som rapporterer videre til kvalitetslederen vår, avslutter Rikardsen.