Torben Foss blir med i nettverket som skal bidra med spesialkompetanse inn mot prosjekter og kunder i Seafood People.

Torben Foss går inn i Seafood People

Tidligere Assisterende Fiskeridirektør og partner i PwC, Torben Foss, går inn i Seafood People sitt Global Executive Advisor Network.

Publisert

Seafood People kunngjør i en pressemelding torsdag, at tidligere Assisterende Fiskeridirektør og partner i PricewaterhouseCoopers (PwC), Torben Foss, går inn i Seafood People sitt Global Executive Advisor Network (GEAN). 

GEAN består av seniorprofiler med ekspertkompetanse innen sjømatsektoren. Nettverket bidrar med spesialkompetanse inn mot prosjekter og kunder i Seafood People.

Torben har lang erfaring fra norsk og internasjonal sjømatnæring. Han har tidligere vært Assisterende Fiskeridirektør og ekspedisjonssjef i Fiskeridepartementet. Etter sin periode i Fiskeridepartementet, gikk Torben Foss videre til PwC som advokat og partner, hvor han bygget opp og ledet fiskeriavdelingen. 

- Han har omfattende erfaring fra transaksjoner innen fiskerinæringen. Likeså fra problemstillinger hvor jussen grenser mot politikk. Torben var sentral da EØS-avtalen ble inngått og kjenner dens muligheter og begrensninger, og regnes som en av Norges mest erfarne jurister i spørsmål som angår forholdet mellom den norske sjømatnæringen og EU, heter det i pressemeldingen.

I løpet av sin karriere har Torben vært juridisk og strategisk rådgiver for en rekke norske og internasjonale fiskeri-, oppdretts- og fiskeforedlingsbedrifter, samt for banker og private equity-fond med interesse i sjømatnæringen.

Torben Foss er utdannet cand.jur. fra Universitetet i Oslo, har gjennomført Aspirantkurset ved Norges utenriksdepartement og er medlem av advokatforeningen.

 - Torben er en høyt merittert rådgiver med lang fartstid. Han kjenner vår næring svært godt, noe som gir de beste forutsetninger for å skape varige verdier for våre kunder i sjømatnæringen. I Seafood People vil han samhandle med en rekke profilerte executive advisors og men også våre dyktige konsulenter som har årevis med erfaring og høy ekspertise. Vi er svært glade for å få Torben med på laget, sier Per Håkon Stenhaug, Daglig leder i Seafood People.

 -Jeg gleder meg til å bruke min kunnskap og erfaring til å rådgi næringen om veien fremover. Selv om historien aldri gjentar seg helt, er det alltid likhetstrekk mellom fortid og fremtid, sier Torben Foss avslutningsvis.