Gunnar Larsen og Siv Remøy-Vangen.
Gunnar Larsen og Siv Remøy-Vangen.

Ny administrerende direktør i Norwegian Electric Systems

Det maritime leverandørselskapet Norwegian Electric Systems har ansatt Siv Remøy-Vangen som administrerende direktør.

Publisert

Norwegian Electric Systems (NES) er en leverandør av lav- og nullutslipps fremdrifts- og kontrollsystemer for en rekke fartøystyper i det globale maritime markedet.

Siv Remøy-Vangen kommer til NES fra stillingen som daglig leder i Maritim Bergen, en regional bransjeorganisasjon for selskaper i havbaserte næringer.

Remøy-Vangen har lang erfaring fra maritim næring. Hun har flere års erfaring som direktør for prosjektledelse i TTS Offshore Solutions, og som befrakter og skipsmegler hos Odfjell Tankers og RS Platou. Hun er styreleder i Ocean Hyway Cluster, Norges ledende bransjenettverk for maritimt hydrogen.

- Siv er en energisk og svært kompetent leder som gjennom mange år har vist et stort engasjement for å stadig forbedre den maritime næringen. Hun har solid forståelse for nye teknologi og rollen den kan spille for å gjøre maritim industri i stand til å operere mer kostnadseffektivt og med mindre miljøfotavtrykk. Styret er glad for at hun har takket ja til å lede NES, sier Gunnar Larsen, styreleder i NES og konsernsjef i NES sitt morselskap HAV Group ASA.

Remøy-Vangen begynner i sin nye rolle 1. januar 2023.

- Med sine innovative produkter bidrar selskapet til å effektivisere og dekarbonisere den globale skipsflåten. Selskap vil utgjøre en stor forskjell og bidra til at næringen når utslippsmålene den har satt, sier Siv Remøy-Vangen.