Pure Salmon har planer om å bygge et RAS-anlegg i Virginia, USA. Foto: Pure Salmon.
Pure Salmon har planer om å bygge et RAS-anlegg i Virginia, USA. Foto: Pure Salmon.

Innvesteringer på 20 millioner dollar til amerikansk RAS-anlegg

Det Singapore-baserte porteføljeselskapet Pure Salmon planlegger million-investering i et nytt RAS anlegg i Tzwell County Virginia, USA. Selskapet planlegger også investeringer i Kina.

Publisert

Pure Salmon har som mål å produsere 260 000 tonn med atlantisk laks årlig i landbaserte anlegg. Anlegget i Virginia skal dimensjoneres for 20 000 tonn, og Pure Salmon investerer 20 millioner amerikanske dollar i prosjektet.

Selskapet har per dags dato RAS-anlegg i Polen, og har planer for et anlegg i Japan på 10 000 tonn. Nylig har selskapet avslørt detaljer om sine planer om bygging av et anlegg i Europa for 10 000 tonn laks.  I følge selskapet står det mellom to lokalisasjoner: Boulogne i Frankrike eller Olbina i Sardinia.

Fem nye anlegg i Kina

Anleggene i Polen, Japan, USA og Frankrike eller Italia er første del av Pure Salmon sine planer om å nå en global produksjon på 40 000 tonn laks. Videre ønsker selskapet å bygge fem 20 000 tonns anlegg i Kina for å nå markeder i populasjonssentre rundt Beijing, Chengdu, Shanghai, Guangzhou and Shen Zen. Det er også planer for flere anlegg i USA og andre regioner. 

Det er det Israelske selskapet som leverer RAS teknologien til Pure Salmon sine anlegg som kommer til å ha identiske design.

Les hele artikkelen på vår søsternettside fishfarmingexpert.com