Willy Berglund er administrerende direktør i Sjøtroll Havbruk. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Telenorproblemer skaper gjenfangstproblemer

Telenor har store problemer med nettet på fredag. Det skaper også vansker for Sjøtroll etter rømmingshendelsen torsdag. - Telenor gjør ting litt vanskelig for oss da det nærmest er umulig å få tak i de som står på beredskapslisten vår, sier administrerande direktør i Sjøtroll Havbruk, Willy Berglund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Telenors abonnenter over hele landet har problemer med å ringe og motta samtaler fordi mobilnettet er nede. På sine nettsider opplyser selskapet at de har over tre millioner mobilkunder i Norge. Ved 15-tiden fredag er rundt en tredel av kundene rammet.

– Det gjelder ikke alle kunder og heller ikke alle samtaler. Men det er en betydelig del av våre kunder som opplever dette dessverre. Det er også noe forsinkelser på å motta SMS, sier informasjonssjef Anders Krokan til NRK.

Les også: Rømming fra Sjøtroll Havbruk

Dette får også konsekvenser for Sjøtrolls arbeid med å få tak i mest mulig av fisken som har rømt.

Administrerende direktør i Sjøtroll Havbruk, Willy Berglund, sier gjenfangsten av rømmingen viser seg å være vanskelig.

- Telenor gjør ting litt vanskelig for oss da det nærmest er umulig å få tak i de som står på beredskapslisten vår, sier Sjøtroll-sjefen.

Ukjent antall

Berglund sier det for tidlig å si noe om omfanget av hvor mye fisk som har rømt fra anlegget deres i Ålfjorden i Sveio kommune.

- Vi har ikke talt opp fisken som er igjen i nota, sier han til kyst.no. 

Fiskeridirektoratet bekrefter torsdag, at de har fått melding om rømming av regnbueørret fra Sjøtroll Havbruk sin lokalitet Stualand i Ålfjorden, Sveio kommune.

- Vi oppdaget fisk utenfor merden i går torsdag.

- Hvilke tiltak setter dere igang utenom gjenfangst for å få tak i fisken?

-  Vi har hatt mange garn i sjøen i natt og jobber intens med å få ut flere. Telenor gjør ting litt vanskelig for oss da det nærmest er umulig å få tak i de som står på beredskapslisten vår, sier Berglund.

- Er fisken trygg å spise? 

- Vi har fôret fisken med Slice tidlig i januar (som påslagshemmer red. anm.). I samarbeid med Mattilsynet beregner vi nå konsentrasjonsnivået i fisken og de vil gi råd om det. Jeg fikk akkurat vite de vurderinger som er gjennomført viser at det ikke er forbundet med helsefare å spise denne fisken, forklarer Berglund til kyst.no.

- Hvor mye rømt fisk som er blitt gjenfangstet?

- Fisken er lite mobil og lett å fange. Vi regner med å fange det meste av det som har rømt også denne gangen. Det er for tidlig å komme med eksakte tall for gjenfangst første døgn.  All fisken er fanget i Ålfjorden i Sveio, plakaten under er til info om gjenfangst, forklarer han til kyst.no.