Salmobreed Salten har ansatt Stian Jonassen (t.v) og Tor Harald Arntzen i det nye teamet sitt. Foto: SalmoBreed Salten.

To nye fjes i SalmoBreed Salten

For å gjøre anlegget klart til å motta den første fisken i november 2017, har SalmoBreed Salten ansatt produksjonsleder og teknisk leder. Stian Jonassen og Tor Harald Arntzen har begge sin første arbeidsdag hos SalmoBreed 3. juli.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi har som mål å bygge en høykompetent stab, og med disse to ansettelsene er vi godt i gang, sier administrasjons- og økonomiansvarlig Yvonne Kristensen.

Lang erfaring fra oppdrettsanlegg

Stian Jonassen (40) har fagbrev i akvakultur og over 20 års erfaring fra oppdrettsbransjen. Han har vært ansatt i Sisomar, Marine Harvest og Edelfarm AS, for det meste på sjøanlegg.I tillegg har han vært gruvearbeider på Svalbard og i Sørfold.

Jonassen er født og oppvokst i Sørfold kommune, og han er nå bosatt på kommunesenteret Straumen, ca 4 mil fra anlegget i Sørfjorden.

- Jeg ser fram til å begynne å arbeide ved anlegget til SalmoBreed Salten. Oppgavene virker både spennende og interessante, og jeg er klar for en jobb med nye og flere utfordringer, sier Jonassen.

Ser frem til tekniske utfordringer

Tor Harald Arntzen (48) er utdannet maskinsjef og motormekaniker. Han har arbeidsbakgrunn som mekaniker og maskinsjef på ulike båter gjennom 30 år, og har i tillegg vært mekaniker på plattform. Med mye erfaring fra fiskebåter med fryseri og fabrikk ser han nå fram til å arbeide med levende fisk på SalmoBreed Salten.

- Denne jobben vet jeg vil gi meg den type tekniske utfordringer som jeg liker å jobbe med. Fisk og akvakultur har bestandig interessert meg, og nå ser jeg fram til å arbeide sammen med Stian og Stig Joar, som jeg vet er teknisk anlagte, for å finne løsninger sammen med dem. Vi skal ha optimal drift av anlegget når alt er på plass, opplyser han.

Lokal tilknytning en fordel

Arntzen er bosatt i Bodø men har familie i Sørfold og tilbrakte mye tid der under oppveksten.

- Vi har ønsket oss ansatte med lokal tilknytning. Når vi i tillegg finner kandidater med den erfaring og kompetanse som både Stian og Tor Harald har, så kan det ikke bli bedre, mener Yvonne Kristensen.

Salmobreed Salten sitt 360 millioner kroners RAS-anlegg er i rute og vil skape minst ti nye arbeidsplasser. Det landbaserte stamfiskanlegget er ventet å ha fisk i karene i november, og skal sikre levering av rogn hele året. Les mer om dette her. 

Les også: 

Signerte millionkontrakt på nytt landanlegg for lakserogn 

 Utvikler rogn spesialtilpasset RAS-anlegg

 Lanserer rogn med høyere resistens mot ILA