Stig Eliassen (t.v) og Tommy Pettersen gleder seg til utfordringene når det gjelder utviklingen av fiskeindustrien i Bodø. Foto: Baard Selfors

– Glad for å være med på laget

De to første ansatte er på plass i Salten Fiskeindustri og Salten Salmon. Selskapene som skal etablere ny produksjon av forbrukerklare fiskeprodukter når Insula legger ned produksjonen i Bodø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Salten Fiskeindustri skal gjennom datterselskapet Nordnorsk Klippfisk Kompani produserer klippfisk, mens samarbeidet mellom Salten Aqua og Coop Nordland i Salten Salmon om produksjon av forbrukerpakninger med basis i laks er allerede offentliggjort. For begge selskapene er rekrutteringsarbeidet allerede i gang og de to første er allerede ansatt.

Stig Ørjan Eliassen er ansatt i Salten Fiskeindustri og Tommy Pettersen i Salten Salmon. Selskapene vil dele på kunnskapen, og derigjennom også hente ut synergier.

Laks og klippfisk

- Vi er svært fornøyd med at Stig og Tommy (begge fra Bodø) har takket ja til å bli med på laget som skal realisere både laksefabrikk og klippfiskproduksjon i Max Mat bygget i Bodø, sier administrerende direktør Geir Wenberg i Salten Aqua og administrerende direktør Sigurd Rydland i Salten Fiskeindustri.

Begge de nyansatte har tidligere fartstid i ledende stillinger i Max Mat og den kompetanse Salten Fiskeindustri har behov for innen matproduksjon og oppbygging av effektive produksjonslinjer som ivaretar høy matvaresikkerhet. De skal begge arbeide både med laks og klippfisk.

Godt fornøyd

- For en stund siden så jeg hvor det bar og fikk meg ny jobb i Skanska. Da denne sjansen bød seg var jeg ikke sen om å gripe den. Det er jo fisk jeg aller helst vil jobbe med, sier Stig Eliassen

Også den andre nyansatte, Tommy Pettersen er fornøyd med utviklingen det nye selskapet representerer.

- Dette er veldig bra. Helt fantastisk for fiskeindustrien i Bodø. Samtidig vil jeg si det er veldig betryggende å få jobbe under paraplyen Salten Aqua, sier han.

Klar høsten 2019

Arbeidet med planlegging og prosjektering av produksjonslinjene, intern logistikk i bygget samt noe ombygging er allerede i gang.

I 2018 skal det planlegges og prosjekteres slik at ombygging og installasjon av nytt produksjonsutstyr er klart mot slutten av året.

- Vi forventer å være i gang med produksjonen første kvartal 2019, sier Geir Wenberg.