Stig Roland Nyvik på plass hos Salten Aqua. Foto Salten Aqua AS

Han er ny business controller i Salten Aqua

Stig Roland Nyvik er ansatt som business controller i Salten Aqua. Selskapet er inne i en vekstfase og Nyvik kommer inn på riktig tidspunkt. – Umiddelbart opplever jeg jobben som spesielt givende, sier Nyvik.

Publisert Sist oppdatert

Salten Aqua melder i en pressemelding at Stig Roland Nyvik er ansatt som business controller i Salten Aqua. Nyvik kommer fra en stilling som revisor hos revisjonsfirmaet EY i Bodø. Nå skal han jobbe som business controller for Salten Aqua-gruppen, som årlig leverer rundt 67 millioner laksemåltider på verdensbasis.

- Jeg har jobbet mye med regnskapet og de økonomiske rutinene til flere selskaper, både store og små, gjennom min jobb som revisor. Selv om det er mye nytt å sette seg inn i når det kommer til laks, er det alltid spennende med nye utfordringer, forteller Nyvik.

Nyvik er utdannet ved Nord Universitet med en mastergrad innen finans, i tillegg til en mastergrad fra BI i regnskap og revisjon. Hans nærmeste leder er nå Rune Johansen, som i dag er økonomisjef i Salten Aqua. Johansen ble selv ansatt i 2020, etter å ha jobbet som business controller i Insula AS.

-Vi var ute etter noen med god tallforståelse og som har nye ting å tilføre økonomiarbeidet i Salten Aqua-gruppen. Økonomisk styring innen lakseproduksjon vil selvfølgelig være litt nytt for Stig, men vi har stor tro på Stig og vi gleder oss til å jobbe med han, forteller Johansen.

Nyvik kommer inn i bedriften på et spennende tidspunkt. Salten Aqua-gruppen kunne i fjor skilte med en samlet omsetning på om lag to milliarder kroner, og har nylig ferdigstilt lakseslakteriet til Salten N950 AS på Sørarnøy og settefiskanlegget til Salten Smolt AS i Breivik.    

- Umiddelbart opplever jeg jobben som spesielt givende, fordi man ser at økonomiske resultater gir lokale ringvirkninger og flere arbeidsplasser, sier Nyvik.

Fra Trøndelag til Nordland

Nyvik kommer opprinnelig fra Vestre Nyvik, nært tettstedet Røyrvik i Trøndelag. Nyvik vokste opp på familiegården og hadde sin første jobb som gårdsarbeider på seteren i fjellkommunen. Her gjorde Nyvik sine første erfaringer med dyrehold, dyrevelferd og økonomi.

- Jeg merket jo tidlig at det er en klar sammenheng mellom hvor bra dyra har det og hva som du ser på bunnlinja i regnskapet. De som trives, de produserer bedre, forteller Nyvik. 

I 2013 så Nyvik nordover, og etter en bachelor i økonomi fra NTNU i Trondheim fikk han plass på et masterprogram på Nord Universitet. Her møtte han samboeren Lena Nilsen (38), som han etter vært stiftet familie med i Bodø. Sammen har de i dag sønnen Severin (2) og hunden Bajas.

Jarle Solemdal i Salmon Center Bodø. Foto Salten Aqua AS

Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua, er selv fornøyd med ansettelsen.

- Vi er veldig fornøyde med ansettelsen av Stig. Vi skal ha en sterk administrasjon, og det er viktig for oss å ha riktige ressurser på plass for å ivareta veksten vi har i dag og den veksten vi skal ha i fremtiden. Vi ønsker Stig hjertelig velkommen til oss, avslutter Solemdal.

Stig Roland Nyvik blir en av seks ansatte i administrasjonen til Salten Aqua-gruppen.