Magni Veturlidason er ny daglig leder hos Salten N950 AS

Ny daglig leder hos Salten N950

Magni Veturlidason er ansatt som ny daglig leder på lakseslakteriet Salten N950 AS på Sørarnøy. - Vi er veldig fornøyde med å få med Magni på laget, sier Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua.

Publisert

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Magni Veturlidason er ansatt som ny daglig leder hos Salten N950 AS, og er dermed selskapet tredje daglige leder siden oppstarten på tidlig 90-tallet. Veturlidason har første arbeidsdag på lakseslakteriet på Sørarnøy i september.

- Jeg har jobbet mye med Salten N950 opp gjennom årene på leverandørsiden. Jeg har god kjennskap til både anlegget og mange av de som jobber der, og gleder meg til å bli bedre kjent med dem når høsten kommer, sier Veturlidason.

Gikk etter halvannet år

F.v. Jarle Solelmdal,Magni Veturlidason.

Veturlidason kommer opprinnelig fra Island, men flyttet til Tromsø i 1986 for å jobbe med teknologiløsninger rettet mot sjømatindustrien i Norge. Etter at han flyttet til Bodø i 1992 har Veturlidason jobbet i teknologiselskapene Maritech Systems AS, Baader Norge AS, Skaginn 3x og Marel Norge AS, alle med lakseslakteri på kundesiden. 

- Dagens anlegg er høyteknologiske, hvor det er viktig å hele tiden se helheten av produksjonen. Høy oppetid og god koordinering har vært fokuset når jeg før har jobbet med lakseslakterier på kundesiden, sier Veturlidason. 

Veturlidason har tidligere hatt ansvaret for å følge opp flere lakseslakterier i Nord-Norge, både i rollen som selger og som daglig leder. Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua, trekker frem kjennskapen til Salten N950 og arbeidserfaringen som en klar fordel. 

- Vi har ansatt en person som vi vet kjenner til anlegget, som har en solid ledererfaring og som har en god teknisk kompetanse. Vi er veldig fornøyde med å få med Magni på laget, og ser frem til å jobbe sammen med han, sier Solemdal.

Salten N950 er et datterselskap til Salten Aqua, og en del av Salten Aqua-gruppen. Magni Veturlidason tar over rollen som daglig leder etter Roy-Tore Rikardsen, som tidligere i år takket ja til stillingen som konserndirektør hos Kalvik (tidl. Ice Fish Farm) på Island. Han har vært daglig leder i selskapet siden oktober 2022.

Nære bånd til Sørarnøy

Magni Veturlidason ble kjent med Salten N950 AS på tidlig nittitallet, da bedriften fremdeles het Fiskekroken AS. Siden den gang har han fulgt utviklingen tett, og Salten N950 bruker i dag mange av løsningene som Veturlidason har vært med på å levere til sjømatindustrien de siste årene. 

- Det er svært dyktige folk som jobber på lakseslakteriet, og jeg har vært heldig som har fått vært med på en del av utviklingen, sier Veturlidason. 

Selv om Veturlidason har fast bopel i Bodø, understreker han at han planlegger å tilbringe mesteparten av tiden sin på Sørarnøy. 

- Jeg planlegger å få tilgang til ei leilighet på Sørarnøy slik at jeg kan være der så mye som mulig. Det er viktig for meg å være der det skjer, og være tilgjengelig for de som jeg skal jobbe med, avslutter Veturlidason. 

I 2023 ferdigstilte Sørarnøy Bolig AS over 20 nye boenheter på Sørarnøy, tilrettelagt for nye tilflyttere. Sørarnøy Bolig AS er et heleid datterselskap til Salten N950 AS.