Daglig leder Morten Sjoner Syrstad (til venstre) har sammen med FoU-ansvarlig Ragnar Sæternes og lokalitetsleder Harry Sørø (til høyre) ser frem til 5G-samarbeidet mellom SEALAB og SinkabergHansen. Foto: SinkabergHansen

Tester nye løsninger med 5G-prosjekt

SEALAB og SinkabergHansen vil teste ny kommunikasjonsteknologi i havbruksnæringa i første kvartal 2020.  

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette foreller SinkabergHansen i en pressemelding.

Lokaliteten som det er snakk om ligger nord i Trøndelag og skal tilføres helt ny infrastruktur – materiell som vil få betydning for produksjon, kontroll og daglig drift i sin alminnelighet. Teknologien som skal benyttes er 5G.

Nye 5G-løsninger

Prosjektet 5G-HEART (5G HEalth AquacultuRe and Transport validation trials) er et Horizon 2020 EU-prosjekt innenfor sektorene helse og transport.

- Prosjektets mål er bedre tjenester, sikrere transport og bærekraftig matproduksjon, skriver selskapet.

 De legger til at SEALAB har siden juni 2019 jobbet mot utvikling og implementering av nye 5G-løsninger for sjømatnæringa sammen med Telenor Research, som vil stå for 5G-teknologien.  Videre vil teknologien blant annet gi muligheter for fjernovervåkning, drirekte kontroll av lus, biomasse og fiskehelse.
  – De komplette installasjonene som SEALAB vil prøve ut, vil blant annet omfatte kameraløsninger med maskinsyn, ulik sensorikk og spesialutviklet software, legger selskapet til i meldingen.

FoU-koordinator i SinkabergHansen, Ragnar Sæternes, og lokalitetsleder Harry Sørø forteller at tekologien åpner nye bruksområder som en per i dag ikke vet hva er, før en ser mulighetene. 

Framtidas muligheter

Daglig leder Morten Sjoner Syrstad i SEALAB Ocean Group mener 5G-brukerne via komplette løsninger vil gi innsikt på flere felt: Miljøforhold, fiskevelferd, fôringsprosess og biomasse.