For å legge til rette for vekst trenger vi mer kunnskap, blant annet om teknologi, fôr, fiskevelferd og effekter på økosystemene, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen/Nofima

Statsbudsjettet 2022: Styrker forskning på fremtidens havbruk

Regjeringen foreslår å omprioritere 42 millioner kroner på Forskningsrådets budsjett til styrking av kunnskapsgrunnlaget for utvikling av fremtidens havbruk.

Publisert Sist oppdatert

– Med de nye miljøvennlige tillatelsene har regjeringen lagt til rette for at havbruksnæringen kan ta i bruk nye områder og utvikle ny teknologi. Nå følger vi opp med å styrke forskningen på fremtidens havbruk, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen i en pressemelding i forbindelse med fremleggingen av Statsbudsjettet.

De skriver at satsingen følger opp regjeringens havbruksstrategi Et hav av muligheter.

– Målet er å øke bærekraftig matproduksjon fra havbruk. For å legge til rette for vekst trenger vi mer kunnskap, blant annet om teknologi, fôr, fiskevelferd og effekter på økosystemene, sier fiskeri- og sjømatministeren.

Han mener satsningen vil bidra til å styrke kunnskapsgrunnlaget for å utvikle havbruksnæringen, og dermed legge til rette for øket verdiskapning.