Arkivfoto av oppdrettstorsk.

Torskeoppdrett versjon tre – har startet

I går kveld ble den første oppdrettstorsken lastet om bord i brønnbåt fra Nofima i Tromsø. Onsdag skal den settes ut i merd hos Statt Torsk. – Vi ga oss ikke og fikk det til, forteller Arild Iversen fra Statt Torsk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Allerede i mars kunne kyst.no melde om at torskeoppdrett er på vei tilbake i de norske fjordene, og at flere aktører starter opp produksjon av en ny generasjons oppdrettstorsk, avlet frem av Nofima i Tromsø.

- Alt ligger til rette for torskeoppdrett. Tidspunktet er rett, kunnskapen er på plass og markedet etterspør oppdrettstorsk, fortalte Arild Iversen i mars, men manglet noe finansiering/samarbeidspartner for å starte opp.

Nå har dette imidlertid løst seg ifølge Iversen, som forteller at brønnbåten i går kveld satte kursen mot Tromsø, for å hente torsken de regner med å få i merden allerede onsdag.

- Vi har funnet en bra samarbeidspartner i Namdal Torsk, og god hjelp med kvalitetsfisk fra Nofima. Vi ga oss ikke og fikk på plass det som måtte til, forteller en fornøyd Iversen til kyst.no.

- Tester ut

Utsettet i første omgang vil ligge på 70 000 fisk.

- Vi setter ut i èn merd i første omgang, så skal Namdal Torsk ha utsett i to merder, neste uke. Vi synes det er supert at vi får testet ut i små kontrollerte volumer først, så kan vi etter ett år/halvannet, når vi har sett hvor bra det går sette ut enda mer fisk. Vi har god plass, forteller Iversen.

Det er ingen tvil om at troen på torsk er stor hos Iversen og Statt Torsk.

- Nofima har utviklet en oppdrettstorsk som fungerer godt i oppdrett med god tilvekst. Uten dem hadde ikke dette vært mulig. Deres utvikling innen torsk er grunnen til at torskeoppdrett versjon tre er i gang, konkluderer han.