Annonsørinnhold fra Fluctus

Vannfôring stadig mer aktuelt

Transport av fôr med vann har blitt stadig mer aktuelt som følge av luseproblematikken, økt fokus på miljø og høye energipriser. En god vannfôringsløsning gir blant annet mulighet til å fôre under lusebeltet, spare strøm og redusere utslipp av mikroplast fra fôrslangene. I tillegg gir vannfôring en støyreduksjon og det forventes også mindre fôrknus og støv.

Fornøyde kunder

Utstyrsleverandøren Fluctus leverte i sommer to vannfôringsanlegg til torskeoppdretteren Norcod og holder for øyeblikket på med ytterligere en leveranse til en annen kunde. I tillegg er man i dialog med flere kunder om vannfôring.

Rolf Hatlevik, fôringsnestor i Fluctus, sier anleggene som er levert til Norcod fungerer akkurat som planlagt. «Vi har jobbet mye med å gjøre løsningen så enkel og brukervennlig som mulig, både med en spesiell vannsluse og en tilhørende fordelingsventil med 3 uttak. Vi mener dette er markedets minst kompliserte vannfôringssystem. Det er kjekt å se at de leveransene vi har gjort fungerer som planlagt og at kunde er fornøyd», sier Hatlevik.

Forenklet installasjon og service

«Vi har nylig samlet vannslusen og pumpesystemet i èn enhet. Dette forenkler installasjon og service ytterligere. Samtidig har løsningen generelt sett få komponenter hvilket reduserer feilkilder. Løsningen vår er godt egnet til ettermontering Det vil si at for dem som har luftfôring pr. i dag og ønsker å bytte til vannfôring, håndterer vi dette uten store utskiftninger og fôringskapasiteten er minst like stor» avslutter Rolf Hatlevik.

Luft- og vannbåren fôring. Slik gjør vi det>>