Vermund Vetnes, produktsjef for AkvaConnect, mener det er mange fordeler med den nye fôrflåten deres. Foto: Ole Andreas Drønen

Ny fôrflåte: Satser på vannbåren fôring

Aqua Nor: Akva Group har med seg sin nyeste fôrflåte til Aqua Nor. Den skal være svært energieffektiv, og har vannbåren fôring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Vermund Vetnes, produktsjef for AkvaConnect, forteller til Kyst.no at den nye fôrflåten har et lavt strømforbruk når den er i drift.

- I går kjørte vi generatoren i halvannen time, og da ladet den fra 25 % til 100 %. Man sparer mye fuel, og har mye bedre driftstid på generatoren. Vi slår den bare på når det trengs, fastslår han.

Enklere fôrdistribusjon

Mens Kyst.no er på besøk på den nye flåten, kjører de fôr på to linjer, og det er helt stille. Det eneste som er av lyd kommer fra prosessbåten Taupiri som ligger like i nærheten. En av grunnen til at det er stille er at selskapet har installert vannbåren fôring. 

Den har også fleksibel fôring, slik at fôret blir flyttet fra alle siloene til buffertanker, der tankene er på ca 1 til 1,5 tonn. Man kan ta fôr fra hvilken som helst silo, til hvilken som helst dagtank. Slik kan en få spredd det fôret akkurat slik man vil ha det.

Undervannsfôringen gjør også at man kan fôre fisken på ønsket dyp (0-20m), noe som har vist seg å kunne gi laksen bedre tilvekst. 

Flåten er foreløpig ikke solgt enda, men Akva Group har veldig stor tro på denne type flåte.

- Den store fordelen er at den er hybrid og mye mer energieffektiv i forhold til generatordrift. Det blir en helt annen kost for kunden å drive flåten, fastslår Vetnes.

Les alle sakene fra Aqua Nor her.