Neptun 3 versjonen ligger i Skånevik, hvor Marine Harvest har postsmoltproduksjon i den lukkede merden. Foto: Aquafarm Equipments.

Tidenes beste førstekvartal for Marine Harvest

Med sine 220 millioner euro i driftsresultat i årets første kvartal, satt Marine Harvest rekord for denne perioden. Men det var svakere enn hva de oppnådde i fjerdekvartal i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Som selskapet meldte i en markedsoppdatering rett etter påske, ble også førstekvartalet i år svært bra. Spesielt har det gått fremover for selskapets skotske oppdrettsaktiviteter.

- Rekordhøye laksepriser har gitt et rekordhøyt operasjonelt driftsresultat i første kvartal. Det er særlig gledelig at Marine Harvest Scotland og Marine Harvest Canada leverer sterke resultater, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog i en børsmelding.

Sammenlignet med Q4 i 2016 er det imidlertid noe svakere. Da fikk selskapet en EBIT på 259 mill euro.

Alf Helge Aarskog, konsernsjef i Marine Harvest sier det er særlig gledelig at Marine Harvest Scotland og Marine Harvest Canada leverer sterke resultater. Foto: Daniella Balin. 

Marine Harvest Group rapporterte i kvartalet driftsinntekter og andre inntekter på EUR 892 millioner (EUR 810 millioner) i første kvartal 2017.

Totalt slaktevolum i kvartalet var 83 768 tonn (96 613 tonn). Forventet slaktevolum for 2017 er 403 000 tonn, noe som er i tråd med tidligere estimater.

Gode resultater, nesten over hele linjen

  • Marine Harvest Norway oppnådde et operasjonelt driftsresultat per kg på EUR 2,52 (1,87) i første kvartal
  • Marine Harvest Scotland oppnådde et operasjonelt driftsresultat per kg på EUR 3,12 (EUR 0,68)
  • Marine Harvest Canada oppnådde et operasjonelt driftsresultat per kg på EUR 3,42 (EUR 1,97).
  • Marine Harvest Chile oppnådde et operasjonelt driftsresultat per kg på EUR 1,87 (EUR -1,55).
  • Consumer Products rapporterte et operasjonelt driftsresultat på EUR 9,6 millioner (EUR -0,6 millioner).
  • Marine Harvest Fish Feed fikk et operasjonelt driftsresultat på EUR 0,1 millioner (EUR 1,6 millioner) - altså en betydelig nedgang.

- Med bakgrunn både driftsresultatet, samt utsikter til et sterkt marked fremover, har styret foreslått et kvartalsutbytte på NOK 3,00 per aksje, forteller de i børsmeldingen.