Gratanglaks er også rammet, bildet viser lokaliteten Skarbergvika som er nabolokaliteten til Åmundsvika som er rammet. Foto: Gratanglaks.

Gratanglaks: - Vi jobber på spreng

Gratanglaks er også rammet av algeoppblomstringen og forteller at de jobber med å få oversikten over situasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Som tidligere meldt av Fiskeridirektoratet har oppdrettere i Nordland og Troms opplevd algeoppblomstring hvor fisken i merdene dør.

Kyst.no har snakket med daglig leder Tore Lundberg i Gratanglaks AS som forteller at de også er rammet.

- Det har påvirket oss definitivt. Foreløpig heldigvis bare på en lokalitet. Det ser ut som det rammer litt sånn vilkårlig på lokaliteter, men på de lokaliteter som blir rammet er det avgang på fisk, sier han.

For tidlig å si noe om konsekvenser

Lokaliteten som det er snakk om ifølge Lundberg er Åmundsvika. Han forteller videre at de oppdaget algeoppblomstringen tirsdag morgen denne uken, og at det er litt for tidig å si noe om mengder og konsekvenser. Han legger til at på noen lokaliteter kan det være omfattende.

- Vi har ikke helt oversikt over situasjonen, vi jobber på spreng på lokalitetene for å ta unna det som måtte være på bunnen og få se hva situasjonen er. Det er for tidlig å si men det kan se ut som at det nå er seget tilbake med alger. Hva konsekvensen er på lokalitetene som er rammet vet vi ikke ennå, forklarer han.

Bekymret

Han forteller videre at oppblomstringen begynte i Ballangen i helgen og har deretter trukket nordover.

- Det er litt armer og bein før en får full oversikt, bekymringen er hvordan det vil utvikle seg og om hvordan dette er noe som vil tilta, sier daglig leder.

Selskapet får svar på vannprøver i morgen, og får da vite mer om hvilke typer alger det er snakk om.

- Vi bruker alle ressursene på å holde kontroll på situasjonen. Å ta vekk fisk som er i avgang er hovedfokuset. Det var rimelig akutt så vi får plukke det som har vært på bunnen, sier han avslutningsvis.