Arne Hjeltnes var frontfigur i dokumentarfilmen "Rå fisk og sylskarpe knivar" som gikk på TV2 i feburar 2017. Nå er den felt av PFU. Foto: Skjermdump TV2.

Laksedokumentar felt av PFU: - Norges lengste reklamefilm

Pressens Faglige utvalg (PFU) har felt TV2 for deres dokumentar om norsk laks i Japan med Arne Hjeltnes i hovedrollen. - Minner om «ukritisk formidling av PR-stoff", sier PFU.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er Medier24 som melder at PFU i dag har felt TV2 for dokumentaren "Rå fisk og sylskarpe knivar" som ble sendt på TV2 i februar.

Ifølge Medier24 konkluderte PFU med at programmet bryter god presseskikk på tre punkter i Vær varsom-plakaten - både 2.2., 2.3 og 2.7.

PFU konkluderer med at programleder Arne Hjeltnes har flere dobbeltroller som det ikke er opplyst godt nok om. Samt at hele programmet framstår som «ukritisk videreformidling av PR-stoff».

- Rollene er ikke fullt opplyst: Når man både er programleder, regissør, og gjør et kommersielt oppdrag for en oppdragsgiver, er det vanskelig å forstå om dette er et fritt journalistisk oppdrag, sa PFU-leder Alf Bjarne Johnsen under behandlingen.

Utvalgsmedlem Alex Øystå uttalte ifølge Medier24han mener dokumentaren presenteres av sjømatrådet selv som en del av deres omdømmesatsing.

- Men dette kan ikke både være det, og uavhengig journalistikk. Det framstår i grunn som Norges lengste reklamefilm, sa han.