Daglig leder i Artec Aqua AS, Bjørn Finnøy. Foto: Privat
Daglig leder i Artec Aqua AS, Bjørn Finnøy. Foto: Privat

En halv milliard i ordreboka

Siden 2013 er omsetningen firdoblet og siden 2014 er resultatet tredoblet. Artec Aqua i Ålesund seiler i kraftig medvind og har ordreboka full de neste par årene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi opplever gode tider og den viktigste drivkraften er økt fokus på smoltstørrelse og smoltkvalitet, sier Bjørn Finnøy til kyst.no. Han forklarer at når gjennomsnittsstørrelsen på smolt økes fra 100 til 200 gram, betyr det en dobling av biomassen som produseres i landbaserte system. Bjørn Finnøy er daglig leder i Artec Aqua. Han tror denne trenden vil utvikle seg videre, og at snittstørrelsen på smolt vil fortsette å øke. Noe som igjen betyr større investeringer i landbaserte oppdrettsanlegg.

Nøkkeltall
Nøkkeltall

Totalleverandør

Artec Aqua har flere patenterte produkter, og er en produktleverandør. I tillegg satser selskapet på prosjektledelse og prosjektering, samt å være totalleverandør.

- Vi leverer nøkkelferdige anlegg, og kan ta hele prosjekter fra start til slutt. Vi tilbyr også prosjektledelse og prosjektkoordinering, forteller Finnøy. Det betyr at de knytter til seg underleverandører, eksempelvis entreprenører som bygger anlegg.

- Dette betyr at vi kan tilby tverrfaglig prosjektledelse, sier Bjørn Finnøy. Han registrer ikke bare gode tider og stor etterspørsel i Norge, men fra utlandet er interessen økende.

- Foreløpig satser vi kun i Norge, men dette er noe vi vil vurdere nærmere. Etter antall henvendelser fra utlandet å dømme, er dette noe vi må vurdere som et fremtidig satsingsområde, sier han.

Ansetter flere

I løpet av de 12 siste månedene har Artec Aqua ansatt 8 nye medarbeidere. Staben teller nå 20, og flere skal det bli, ifølge Bjørn Finnøy.

- Ordreboka er full resten av dette året, hele neste år og til langt ut i 2018. Utsiktene her i landet er gode for oss, og de er gode i utlandet. Vi kommer helt sikkert til å bli flere ansatte, sier han, og legger til at tilgangen på godt kvalifiserte folk har aldri vært bedre.

- Vi ligger i et område med en ekspansiv og dominerende verftsindustri og leverandørindustri til oljenæringen. Nedgangen i de næringene har ført til at det er flere kvalifiserte folk som søker på jobbene vi lyser ut, sier Bjørn Finnøy. Som et eksempel forteller han at det på en av ingeniørjobbene som ble utlyst for en tid tilbake, var det over 100 søkere.