Gå til innhold
Annonse
Foto: Havforskningsinsituttet.
Foto: Havforskningsinsituttet.

17 lokaliteter var over lusegrensen forrige uke, majoriteten av disse i Sør Norge.

Annonse

Ifølge overvåkningssystemet Barentswatch sin oppdatering innen fiskehelse var 17 lokaliteter over lusegrensen i uke 30, dette er en nedgang på 2 % siden forrige ukes rapportering.

Innrapporterte tall viser at ti av de overskridende lokalitetene har matfisk, tre av lokalitetene har stamfisk, samt fire med både matfisk og stamfisk. 

Svingningene vi ser fra år til år har ikke endret seg mye. Foto: Sjømat Norge
Svingningene vi ser fra år til år har ikke endret seg mye. Foto: Sjømat Norge

Mindre lusemidler

97 % av lokalitetene som rapporterte lakselus for uke 30 var under lusegrensen. Juli 2018 har vært preget av varmt sommervær, noe som har gitt ideelle vekstforhold for lusen. Statistikken for de siste ukene viser svingning i antall lokaliteter som har vært over lusegrensen.

Kyst.no har vært i kontakt med Ketil Rykhus i Sjømat Norge som poengterer at svingningene i lusetalene man ser fra år til år ikke har endret seg så mye.

- Bruken av lusemidler har gått ned, men det er fortsatt potensiale til lavere lusenivå hvis man lykkes med å gjøre riktig ting til riktig tid, konkluderer han.

- Bruken av lusemidler har gått ned, men det er fortsatt potensiale til lavere lusenivå hvis man lykkes med å gjøre riktig ting til riktig tid.

Ketil Rykhus - Sjømat Norge.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse