Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsfoto merd i storm og uvær. Foto: SFI Exposed/Marius Dahle Olsen.
Illustrasjonsfoto merd i storm og uvær. Foto: SFI Exposed/Marius Dahle Olsen.

Politiet melder at den ansatte som var om bord på arbeidsbåten som forliste fredag forrige uke, ennå ikke er funnet. 

Annonse

Fredag ettermidag meldte Lovundlaks om en krisesituasjon da arbeidsbåten med to menn om bord forliste på Helgelandskysten litt sørøst for Sleneset i Lurøy kommune.

Antatt omkommet

Hege Kvalvik Viken, leder for driftsenhet Rana, Nordland politidistrikt, melder om at politiet planlegger videre søk etter antatt omkommet person. 

- HRS koordinerte en redningsaksjon der en person ble hentet opp i live og sendt til sykehus for ivaretagelse. Den andre personen som var om bord har ikke blitt funnet, etter omfattende søk på sjøen og på land gjennom helga. Lørdag ble det besluttet at redningsaksjonen gikk over til søk etter antatt omkommet.

Politiet har opprettet en undersøkelsessak og jobber med informasjonsinnhenting, samt legger planer for det videre søksarbeidet.

- Været har vært en utfordring gjennom helga og det vil fortsatt gi oss noen begrensninger for hva som kan gjøres på sjøen, sier Viken.

Leteaksjon under dårlige værforhold

HRS hadde en stor leteakson både fredag og lørdag. 

- Det har vært et omfattende søk under svært dårlige forhold, både på sjø og på land og fra lufta. Det har vært svært sterk vind, dårlig sikt og mye sjø, skrev de på sine nettsider lørdag ettermiddag.

Et 30-talls fartøyer, fra åpne private båter, ambulansebåter og redningsskøyta «Odd Fellow III» til ferger og hurtigbåter som gikk ut av rute med passasjerer om bord deltok.

På land ble det gjennomført strandsøk med frivillige mannskaper, Røde Kors Hjelpekorps Rana, Norsk Folkehjelp Sanitet Rana og Sivilforsvarets Fredsinnsatsgruppe Rana under ledelse av Lokal redningssentral Nordland og lokalt politi.

Ambulansehelikopter og Sea King har gjennomført flere søk fra lufta.

- Hovedredningssentralen Nord-Norge ønsker å takke hver især for den innsatsen de har gjort.

En person funnet

Kl. 17:30, fredag, ble vraket lokalisert med en person om bord.

- Denne personen ble etter en tid heist opp i Sea King og kl. 18:08 fløyet til Nordlandssykehuset i Bodø for videre medisinsk oppfølging, skrev HRS.

De to skal ha vært på jobb, på vei tilbake til land da ulykka skjedde, trolig nordøst av Solværøyan.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse