Havbruksteknologi var blant de prioriterte temaene ved årets utlysning av midler til nye forskerprosjekter i HAVBRUK. Foto: Aqualine.

99 søknader konkurrerer om støtte

Til søknadsfristen 7. september kom det inn 99 søknader til HAVBRUKs utlysning av forskerprosjekter, postdoktorstipendier og internasjonal støtte. Det er søkt om støtte for 580 millioner kroner, mens det er 154 millioner til fordeling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Melder Forskningsrådet i en pressemelding. 

Til sammen kom det inn 70 søknader om forskerprosjekter for til sammen nesten 520 millioner kroner. Søknadene fordeler seg på alle deltemaene i programplanen, med hovedvekt på temaene frisk fisk (24 søknader) og produksjonsbiologi (14 søknader). Til den åpne utlysningen innenfor temaet havbruksteknologi – ett av de prioriterte temaene i årets utlysning –  kom det inn ni søknader.

Forvaltning av havbruksnæringen og produksjon av lavtrofiske arter var også prioritert i utlysningen. Til disse temaområdene kom det inn henholdsvis åtte og fire søknader.

Det var videre lyst ut 10 millioner korner til postdoktorstipendier. 14 søknader konkurrerer om disse midlene som er tenkt fordelt på fem prosjekter. Til utlysningen av støtte til internasjonalt samarbeid kom det inn 15 søknader.

Søknadsbehandling

Søknadene skal nå gjennom en administrativ forhåndsvurdering før de sendes til vurdering hos internasjonale fageksperter. I slutten av oktober møtes ekspertene for å diskutere og rangere søknadene.

Programstyret i HAVBRUK fatter det endelige vedtaket om tildeling av støtte. Det skjer etter planen i programstyrets møte i begynnelsen av desember. En liste over de prosjektene som får finansiering, legges ut på Forskningsrådets nettsider under Søk om midler: Svar på søknaden – Søknadsstatus umiddelbart etter bevilgningsmøtene.