Gå til innhold
Annonse

Aalesundfisk Holding AS overtar Norwegian Fish Company

 Terje Kjølsøy, daglig leder Aalesundfisk Holding AS. Foto: AAlesundfisk Holding.
Terje Kjølsøy, daglig leder Aalesundfisk Holding AS. Foto: AAlesundfisk Holding.

Aalesundfisk Holding AS har fra 18.05.20 overtatt alle aksjene i Norwegian Fish Company AS og dermed også Finnmarksfisk AS.

Annonse

Overtakelsen er et ledd i selskapets vekststrategi, melder selskapet i en pressemelding. 

Selskapet får med seg Arne Hjeltnes, en av gründerne i Norwegian Fish Company AS, Petter Neslein, med sitt investeringsselskap Pecunia og Hans Thomas Knutzon med selskapet HANTO. Administrerende direktør for Norwegian Fish Company AS, Bård Thomas Østvang, blir også med i den videre satsingen.

Med tilveksten i Mehamn har man et ønske om å øke produktbredden, samt den geografiske tilstedeværelsen i fylket.

Med forankring inn imot viktige kunder i markedene utvikles et vertikalintegrert selskap med fokus på høykvalitets råstoff.  Dette gjøres sammen med gode strategiske samarbeidspartnere på sjø og land – og i markedene. 

- Vi kommer til å bruke nødvendig tid til å utvikle et godt operasjonelt fundament for drift i Mehamn. Etter hvert vil dette også inkludere oppstart av videreforedling, med de produktene som er riktige å produsere for markedene til enhver tid. Anlegget har en god teknisk standard og alt av utstyr for filletering, pakking – inkludert frysing - er som kjent på plass, sier Terje Kjølsøy, daglig leder Aalesundfisk Holding AS.

- Vi er inne i et år preget av den pågående korona-pandemien. Dette har gitt og vil gi utfordringer for landindustrien. Vi ser imidlertid gode muligheter i det lengre perspektiv. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Gamvik Kommune, legger han til. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse