Illustrasjonsbilde av storm ved oppdrettsanlegg. Foto: Akva group.

Åpent fagmøte om forankringssystemer for lakseoppdrettsanlegg

Sintef Fiskeri og havbruk, Fiskeridirektoratet, Norsk Industri og Sjømat Norge arrangerer 15. september 2016 det åpne fagmøtet "helhetlig forankring i havbruksnæringen", som skal omhandle forankringssystemer for lakseoppdrettsanlegg. - Flere av de senere års rømmingshendelser kan knyttes til svikt i forankringssystemene, derfor mener vi det er på plass å løfte problemstillingen opp, sier Andreas Bekkevoll i Sintef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Han forteller at forankringssystemet er en meget kritisk del av et oppdrettsanlegg, og utover sikkerhetsforbedring kan det også ligge arealvinnende gevinster ved et godt forankringssystem.

- En uke før arrangementet er det over 100 påmeldte, og det tegner til å bli gode forankringsfaglige diskusjoner når troppene møtes, sier Bekkevoll.

Fiskeridirektoratet vil på møtet sette fokus på senere tids rømmingsrelaterte hendelser, samt aktualisere rundt tiltak for å redusere sannsynligheten for rømming. Det vil også bli fremlagt informasjon og gis en status rundt arbeidet med revidering av NS9415.

Bedre løsninger

Det vil også bli presentert synspunkter og erfaringer fra forskjellige bedrifter, med ulike perspektiv, avhengig av hvilken posisjon de har i forhold til forankringssystemet.

- Et av målene med fagmøtet er å bidra til å identifisere eventuelle områder som er kritiske og der det kan være nødvendig å sette i gang samarbeid, for å oppnå bedre og sikrere løsninger for fremtiden, sier han.

Arrangementet vil bli avholdt på Radisson Blu Hotel Trondheim Airport (Værnes), 15. september 2016 fra kl. 10-16.

Program og påmelding kan du finne her.