Gå til innhold
Annonse
ABB leverer automatisering og elektro til pakkeriet på Cermaqs nye lakseslakteri i Steigen i Nordland (Ill. Cermaq)
ABB leverer automatisering og elektro til pakkeriet på Cermaqs nye lakseslakteri i Steigen i Nordland (Ill. Cermaq)

ABB skal levere automatisering og elektro til pakkeriet i Cermaqs nye slakteri på Storskjæret i Nordland, forteller de i en pressemelding. Utstyret til pakkeriet leveres av Ølve Industrier, i et samarbeid med ABB og RobotNorge.

Annonse

Sjømatprodusenten Cermaq har behov for økt slakterikapasitet i regionen. Det nye anlegget på 8000 kvadratmeter, eller halvannen fotballbane, vil i høysesongen kunne slakte ca. 6000 tonn laks i måneden. Anlegget skal i drift i andre kvartal 2018.

- Cermaqs nye lakseslakteri Steigen blir et utstillingsvindu for innovative løsninger i havbruksindustrien og et av verdens mest moderne og produktive. Det inkluderer pakkeriet, som får effektive og fleksible, robotbaserte palleteringsløsninger med avansert digitalisering for automatisk styring, merking og sporing, integrert med resten av slakteriet, sier Borghild Lunde, leder i divisjon Industrial Automation hos ABB, i pressemeldingen.

Til lakseslakteriets pakkeri leverer ABB styringssystem, programvare, lavspenningstavler og industriroboter, sistnevnte som en del av RobotNorges leveranse.

- Vi er glade for at Cermaq har valgt våre løsninger til pakkeriet, som vil bidra til høy kapasitet, pålitelighet, lave driftskostnader og ikke minst god matsikkerhet, forteller Lunde.

Fabrikken er designet med fokus på forsiktig og skånsom håndtering av fisken for å sikre trygg mat av ypperste kvalitet. Slakteriet skal også være en god og sikker arbeidsplass, og kommer til å ha tekniske løsninger som sikrer en enklere hverdag med tanke på ergonomi og helse, miljø og sikkerhet. I full drift vil slakteriet gi arbeid til 60 årsverk og eksportere sjømat til 24 land.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse