Gå til innhold
Jim-Roger Nordly fra Europharma sammen med Ole Bendik Dale på fjorårets arrangement. Foto: Ole Andreas Drønen
Jim-Roger Nordly fra Europharma sammen med Ole Bendik Dale på fjorårets arrangement. Foto: Ole Andreas Drønen

Med fagprogrammet satt for neste ukes fiskehelseseminar i Lofoten, rammet en av de verste algeangrepene noensinne oppdrettere i Nordland og Troms. Nå gjøres det plass til en siste foredragsholder.

Inn kommer Ute Brönner fra Sintef Ocean, forskningsleder og ekspert på havmodellering. Med foredraget «Dødsalger i nord – krisehåndtering versus utnyttelse av nye teknologier for tidlig beredskap», ser Brönner på håndteringen av den aktuelle krisen, og et framtidig scenario for hvordan en kan komme giftig algeoppblomstring i forkjøpet.

- Vi er veldig glad for at Ute kunne stille opp på såpass kort varsel, for dette er selvfølgelig en sak som hører hjemme på Lofotseminaret. Vi skal være aktuelle og relevante, og ingenting er mer aktuelt enn dette akkurat nå, sier Europharma-sjef Jim-Roger Nordly.

Europharmas Lofotseminar starter onsdag 5. juni, med et åpningsforedrag av fiskeriminister Harald Tom Nesvik. Deretter følger et tettpakket seminarprogram med ytterligere 20 foredragsholdere som skal på podiet før fagprogrammet avsluttes torsdag ettermiddag. De øvrige foredragene omhandler plasmidvaksiner, avl, Norwegian Gannet-saken, postsmolt på sjø, telemedisin, MOWIs globale merkevarebygging og en rekke andre tema.

Har du en sak du
vil tipse oss om?