Stein Alexander Aukner, analytiker i DNB markets. Foto: DNB.

Analytiker håper lakseprisen stabiliserer seg

Analytiker i DNB Markets Stein Alexander Aukner sier at nedgangen i lakseprisen ikke var overaskende gitt hvor høye nivåer den kom ned i fra. - Jeg håper prisen nå stabiliserer seg rundt NOK 45-50 for kiloen, sier han til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fra en pris på 60-70 kroner kiloen, har lakseprisen på kort tid falt med mer enn 20 kroner kiloen, melder DN.

DNB-analytiker Stein Alexander Aukner mener at den høye prisen over tid, ikke er gunstig for næringen.

- For høye svingninger i lakseprisen er ikke bra i mine øyne, og på +NOK60/kg over tid hadde vi helt sikkert sett en redusert etterspørsel, sier han til kyst.no.

Illustrasjonsbilde lakseslakteri. Foto: Therese Soltveit

- Jeg håper prisen nå stabiliserer seg rundt NOK45-50/kg. Det er høyt, men ikke nok til å skremme kunder som kjøper i EURO, legger han til.

Aukner sier tilslutt at han tror 2016 og 2017 vil bli begge rekordår for lakseprisen.

Plagsomme priser

Lakseanalytiker Marius Gaard i Swedbank sier at de første ukene etter nyttår kan være plagsomme for mange.

- På grunn av ferie og helligdager kan være litt manko på fisk rundt omkring og når året i tillegg starter med mindre fisk enn normalt, så blir det fort en skvis. Dette ble nok noe ekstremt i de første ukene av 2016, forklarer han til kyst.no.

Lakseanalytiker Marius Gaard i Swedbank sier at de første ukene etter nyttår kan være plagsomme for mange. Foto: Swedbank. 

Han sier at i et lengre perspektiv er det positivt at prisene kommer ned.

- Selv om mange kan betale mye, så trenger vi markedene vi har bygd opp over tid. Det vil ikke være lavt volum i evig tid og når volumet stiger, da trenger vi at kundene fortsatt er der. Ellers så kan prisene falle mye, påpeker han.

Selv tror Swedbank at prisene vil nok stige frem mot påske.

- I allefall holde seg rundt 50 kroner. Han viser til at mye av den fisken vi skulle ha slaktet til påske er allerede fisket opp. Der også mye ble slaktet pga lus i høst, sier Gaard til kyst.no.