Gå til innhold
Annonse
Botngaard og AQS, skal samarbeide om salg og montering av permaskjørt. Fra venstre: Kjell Braa og Jan Børge Harsvik i Botngaard, og Ove Løfsnæs og Lena Einseth i AQS. Foto: AQS/Botngaard
Botngaard og AQS, skal samarbeide om salg og montering av permaskjørt. Fra venstre: Kjell Braa og Jan Børge Harsvik i Botngaard, og Ove Løfsnæs og Lena Einseth i AQS. Foto: AQS/Botngaard

AQS og Botngaard melder at de har inngått samarbeid om salg og montering av permaskjørt, som er ett av flere tiltak mot lakselus i oppdrettsnæringa.

Annonse

Lakselus er en av de største utfordringene for oppdretterne. Det er større lusepåslag hos laks som befinner seg i de øverste vannlagene, og skjerming av den øvre del av merda vil kunne redusere lusepåslaget betraktelig.

- Vi kan nå tilby en pakke, der oppdretterne kan kjøpe permaskjørt inkludert montering. De kan også tegne avtale om service og vedlikehold, sier prosjektleder Lena Einseth i AQS AS i Flatanger.

- Mange kunder har uttrykt ønske om å sette bort utsett og vedlikehold av presenningsprodukter, sier daglig leder Kjell Braa i Botngaard AS i Bjugn.

Landsdekkende

Begge synes det er spennende å samarbeide om å videreutvikle tjenester til oppdrettsbransjen.

- For oss er dette et ledd i vår strategi om å utvide vårt tilbud innen behandling av fisk. Fra før driver vi med badebehandling mot lus. Nå satser vi også på forebygging, sier Lena Einseth.

Samarbeidsavtalen er landsdekkende. AQS opererer allerede langs hele kysten, og Botngaard har også hele landet som sitt marked. Når to av de ledende selskapene innen sine felt nå inngår samarbeid, vil det komme oppdretterne til gode, mener både Einseth og Braa.

- Vi vil samarbeide om å finne fram til best mulig praksis for valg av type permaskjørt, hvordan de skal monteres og vedlikeholdes, sier Lena Einseth.

Hun mener det også er viktig å komme inn i prosessen før utsett av fisk, for å kunne anbefale løsninger for den enkelte lokalitet.

- Vi tror at oppdretterne vil kunne spare mye tid og unngå feilmontering, om de benytter våre team som har opplæring og erfaring i montering. Vi vil også inspisere med ROV etter montering for å sjekke at alt er orden, sier Lena Einseth.

Kjell Braa forteller at det er forskjellige løsninger for bruk og vedlikehold av presenningsprodukter, og han tror dette samarbeidet vil føre til økt forståelse for effektiv bruk og vedlikehold.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse