Gå til innhold
Annonse
Selskapet har den siste tiden styrket teamet sitt i roller for å være i bedre stand til å levere på flere og større prosjekter. t.v: Eskil Forås, Yogini Khodke, Marianne Bjørkhaug og Trond Karlsen. Foto: AquaOptima.
Selskapet har den siste tiden styrket teamet sitt i roller for å være i bedre stand til å levere på flere og større prosjekter. t.v: Eskil Forås, Yogini Khodke, Marianne Bjørkhaug og Trond Karlsen. Foto: AquaOptima.

Utstyrsleverandøren har ansatt fire nye i temaet sitt, og bransjeveteran Eskil Forås er en av de nyeste tilskuddene.

Annonse

AquaOptima har nå 11 ansatte i staben og har den siste tiden styrket teamet sitt i flere roller for å være i bedre stand til å levere på flere og større prosjekter.

Administrerende direktør, Børge Søraas sier at for å levere større og flere nøkkelferdige RAS-leveranser har de styrket teamet ytterligere.

- Forsterkningene betyr at vi jobber tettere på alle fremtidige prosesser og prosjekter. Etter at vi fikk nye eiere i form av Steinsvik-gruppen skal vi nå øke satsingen vår på det norske markedet – og særlig på de største prosjektene, opplyser han. 

Eskil Forås (49) kommer inn i rollen som operativ leder i selskapet, og startet i jobben 1. oktober. Han er utdannet som biolog fra Universitetet i Bergen. 

Søraas sier her får han mulighet til å påvirke kvaliteten på alle leveransene AquaOptima gjør i tiden fremover.

- Forås har omfattende erfaring fra hele verdikjeden og tilfører erfaring og innsikt fra start til slutt i alle prosjekttyper.

Forås har oppdrettserfaring fra Hydro Seafood, teknologierfaring fra AkvaGroup, og flere år som forsker.

- Han kommer i tillegg fra en stilling som havbrukskonsulent i Rambøll, og alt dette gjør at han er ideell til nettopp denne stillingen, sier Søraas, og legger til at Forås er nøyaktig, strukturert og en pådriver i alle prosjekter han involveres i.

- Større og bedre

Forås selv ser store muligheter i lys av at RAS-leveransene i Norge i økende takt profesjonaliseres.

- Kundene ønsker seg stadig større grad av profesjonalitet i alle ledd. Det skal bygges større og bedre, og samtidig mer effektivt. Gjennomføring av slike prosjekter krever enda tettere oppfølging og spisset kompetanse, sier Forås.

Ansettelsen frigjør ressurser fra andre ansatte som tidligere har jobbet bredere – og nå i større grad kan jobbe utelukket med sine spesialfelt. 

Rigger seg for vekst

AquaOptima har også ansatt Trond Karlsen (47) som salgssjef, Marianne Bjørkhaug som controller og Yogini Khodke som prosjektingeniør. 

Karlsen begynte i sin nye jobb den 1. september og sier til Kyst.no at han er ny i havbruksnæringen, men har lang erfaring innen salg.

Karlsen var blant annet salgssjef i Rema1000 i syv år, og har jobbet med salg i Coca Cola, Bunnpris, Apple og andre kjente kjeder. 

- Jeg synes havbruk er en svært spennende næring og blir en helt ny bransje for meg. Det er spennende å få komme inn og være en del av dette teamet.

Karlsen har en bachelor i markedsføring og ledelse, samt en utdanning i hæren. 

De første ukene i selskapet sier han har vært flotte, og lærerike.

- Jeg skal ha fokus på Norge som marked, og skal jobbe med å utvikle dette. Ambisjonene mine er jo å være med å bidra til at AquaOptima vokser og at vi blir den prefererte RAS-leverandøren til havbruksnæringen i Norge, forteller han. 

Som salgssjef vil han ha fokus på at selskapets kunder er fornøyd med løsningene deres, og kommer tilbake til dem også neste gang. 

Administrerende direktør, Børge Søraas forteller at de har hatt en grundig prosess der de søkte etter en dyktig og strukturert salgs- og markedsansvarlig.

- Det har vi funnet i Trond, og han vil på mange måter bli vårt ansikt utad, legger han til. 

To nye damer 

Marianne Bjørkhaug har en bachelor i business administration og videreutdanning ved NTNU.

Bjørkhaug startet i jobben som controller den 1.september, og kommer fra oljenæringen, der hun jobbet i 12 år som controller i Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS). Hun har tidligere jobbet i NTNU og Sintef. 

Yogini Khodke,(36) er utdannet ingeniør, og er midlertidig ansatt som prosjektingeniør i AquaOptima. Hun startet i stillingen 1.september og har tidligere jobbet i Sintef, Aibel og Aker Solutions. 

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse