Gå til innhold
Annonse

Arrangerer konferanse: Vil utvide mangfoldet i mat fra havet

Restaurant Under på Lindesnes blir vertskap for fagsamlingen som skal se på mulighetene for en bredere utnyttelse av det å produsere og høste mat fra havet. Foto: Lister Nyskapning
Restaurant Under på Lindesnes blir vertskap for fagsamlingen som skal se på mulighetene for en bredere utnyttelse av det å produsere og høste mat fra havet. Foto: Lister Nyskapning

Mandag og tirsdag neste uke arrangerer blant annnet Innakva og Akvapla-niva en fagsamling på Lindesnes, der målet er å identifisere kunnskapshull og flaskehalser for å kunne utvide den havbaserte næringen i Norge.

Annonse

Seniorforsker Thor Magne Jonassen i Akvaplan-niva er prosjektleder for samlingen, som han håper skal kunne bli en tradisjon.

- Denne fagsamlingen er om et tema det ikke er noen annen møteplass for i dag, nemlig et sted hvor man kan diskutere hva som skal til for en mer mangfoldig utnyttelse av de havbaserte ressursene.

Han lister opp tema som fangstbasert akvakultur, kunnskap om nye arter i akvakultur, levendelagring og organisering og mellomlagring av såkalte lite utnyttede ressurser, ofte forkortet LUR.

- Initiativet til fagsamlingen kommer fra restauranten Under, der «Smaken av Sørlandet» er hovedtema. Lokaliseringen til restauranten på Lindesnes gjør at råvarer fra havet blir det mest naturlige på menyen. For dem er det en utfordring å dekket det mangfoldige behovet, på grunn av ustabil tilgjengelighet, der de blir avhengig å våre de som driver med levendelagring, og til dels også må ut å snake råvarene selv, forteller han.

Prosjektet er finansiert av Agder fylkeskommune.

Den fysiske delen av konferansen vil holdes på restauranten Under, men Jonassen sier det vil også bli anledning til å delta via web.

- Restauranten har blitt et utstillingsvindu for det europeiske markedet for denne type sjømat.

Prosjektlederen mener programmet er blitt faglig godt med foredragsholdere fra forskningsinstitusjoner som Nofima, HI og NTNU, samt flere av aktørene i tillegg til Mattilsynet.

- Vi håper derfor at temaet skal være interessant også for aktører utenfor sørlandsregionen, sier han.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse