Marine Harvest-lokalitetene i Napp og Skipningsdalen i Hidrasund ved Flekkefjord er avlust for første gang på 6 år.

Avluste med legemiddel for første gang på seks år

Marine Harvest-lokalitetene i Napp og Skipningsdalen i Hidrasund, Flekkefjord har måtte gjennomføre medikamentell behandling mot lakselus. Det er første gang på seks år at noen av lakseanleggene i området har måtte ty til denne type avlusing.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ola Helge Hjetland, kommunikasjonssjef i Marine Harvest forteller at han tror lusepåslaget i anleggene kommer av de høye sjøtemperaturene.

- Vi har fått et lusepåslag i anleggene som sannsynligvis henger noe sammen med høye sjøtemperaturer. Vi har sett temperaturer på 16-17 grader i september, forteller han til kyst.no.

Dette førte til at de måtte badebehandle med Alphamax på de to lokalitetene.

- På forhånd av lusebehandlingen kjørte vi også resistenstester på lakselusen og så at den ikke har utviklet resistens mot noen midler.

Kommunikasjonssjef Ola Helge Hjetland i Marine Harvest. Foto: Pressefoto/MH.

- Kontroll med lus er viktigst

Hjetland legger ikke skjul på at selskapet hadde håpet å unngå avlusing i Agder-området.

- Men det viktigste for oss er å ha kontroll med lakselusen og drifte så bærekraftig og fiskeveldferdsmessig som mulig. Å måtte avluse er kjedelig, men det er også viktig at det gjennomføres når behovet er der.

Kommunikasjonssjefen håper likevel at de nå kan drifte uten å måtte avluse mer i fremtiden.

- Vi håper selvsagt at dette er et engangstilfelle, men det er vanskelig å gardere seg mot lakselusen. Fremover vil vi fortsette vår strategi med preventivt arbeid og bruk av rensefisk på en god måte, konkluderer han.