Gå til innhold
Fish Vet Group har hovedkontor i Inverness (Skottland) med tilhørende diagnostiske laboratorier der, samt i Norge, Irland og Chile. Illustrasjonsfoto: Benchmark.
Fish Vet Group har hovedkontor i Inverness (Skottland) med tilhørende diagnostiske laboratorier der, samt i Norge, Irland og Chile. Illustrasjonsfoto: Benchmark.

Zoetis kjøper Fish Vet Group og øker analysekapasiteten til oppdrettsnæringen.

Det skriver selskapet i en pressemelding onsdag.

Zoetis har i dag kunngjort at selskapet har kjøpt Fish Vet Group av Benchmark Holdings, PLC, som et strategisk tilskudd til Pharmaq som utvikler og markedsfører fiskehelseprodukter og vaksiner og tilbyr tjenester innen vaksinasjon og diagnostikk til oppdrettsnæringen. Oppkjøpet av Fish Vet Group øker tilstedeværelsen i sentrale markeder, og utvider porteføljen innen analyser som tilbys av Pharmaq Analytiq.

Fish Vet Group har hovedkontor i Inverness (Skottland) med tilhørende diagnostiske laboratorier der, samt i Norge, Irland og Chile, hvor selskapet også tilbyr veterinærtjenester og bakteriologi-, histologi- og PCR-tjenester. For å bistå fiskeoppdrettere med å overholde strenge miljøstandarder tilbyr Fish Vet Group undersøkelser og analyser for å overvåke potensielle miljøvirkninger og sikre ansvarlig behandling av fiskesykdommer som en del av en bærekraftig akvakulturindustri. Tester og medfølgende analyser fra Fish Vet Group hjelper produsenter med overvåkning av fiskehelse i oppdrettsanlegg, analyser til hjelp for etablering av anlegg på nye steder, sedimentanalyser og informasjon som kreves av regulatoriske myndigheter. Laboratorieanalysene omfatter bl.a. taksonomi av marine bunnorganismer og bunnorganismer i ferskvann, kjemiske analyser av sedimenter og analyser av vannkvalitet.

- Oppdrett av frisk fisk for å møte etterspørselen fra verdens voksende befolkning samtidig som det tas hensyn til miljøet, er av avgjørende betydning for en sunnere og mer bærekraftig fremtid», sier Rob Kelly, Executive Vice President og President of International Operations i Zoetis.

- Innovative styringsverktøy for fiskehelse, som omfatter et bredt spekter av produkter og tjenester, vil bidra til at vi kan oppfylle kundenes behov på en bedre måte. Vi er svært glade over å kunne ønske Fish Vet Group velkommen til Pharmaq og at vi sammen kan tilby oppdrettere et enda bedre utvalg av løsninger innen fiskehelse, sier han.

Jan Petter Berg, global manager i Fish Vet Group sier de er svært glade over å bli en del av teamet i Pharmaq Analytiq, det gjør at de kan utvide deres tilbud innen fiskehelse-, miljø- og diagnosetjenester.

- Vi ser frem til å fortsette å levere tjenester til våre kunder og å fremme god fiskehelse i oppdrettsanlegg over hele verden.»

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?