Gå til innhold
Henrik Birk blir administrerende direktør i ACD Pharma. Foto: ACD Pharma
Henrik Birk blir administrerende direktør i ACD Pharma. Foto: ACD Pharma

Birk tar med seg verdifull erfaring fra jobben som executive vice president og COO i det danske vaksineselskapet Bavarian Nordic.

Henrik Birk har de siste 13 årene vært med og bygget opp Bavarian Nordic innen utvikling og produksjon av vaksiner til mennesker. For ACD Pharma, som startet opp som et rent forsknings- og utviklingsselskap knyttet til havbruksnæringen, er Birk en viktig signering til teamet.

- Selv om akvakultur forblir et viktig segment, har resultatene og de vitenskapelige framskrittene forskerne våre har oppnådd innen bakteriofager gjort at ACD Pharma nå går inn i en ny fase, hvor vi også sikter mot humanmarkedet. Da er ledelsen helt avgjørende, og vi kunne ikke bedt om en bedre kandidat enn Henrik Birk til å gjøre denne jobben. Henrik har solid erfaring med å bygge vaksineproduksjoner og drive R&D pipelines, og nå får han ansvaret for å ta ACD Pharma de viktige neste stegene videre til å bli en ledende aktør innen utvikling og kommersialisering av bakteriofagprodukter og vaksiner, sier eier Jim-Roger Nordly.

ACD Pharma bygger nå verdens første stor-skala bakteriofagfabrikk med legemiddelstandard på Leknes i Lofoten. Fabrikken, som også rigges for vaksineproduksjon, samlokaliseres med de nye hovedkontorene til både ACD Pharma og de andre selskapene i Nordly-konsernet.

- Fabrikken og laboratoriene vil gi oss mulighet til å øke takten betydelig i utviklingsarbeidet og er på den måten helt avgjørende for at vi skal nå de målene vi har satt oss, sier Nordly. 

ACD Pharma planlegger å rekruttere et team på 45-50 personer innen utvikling og produksjon av bakteriofagprodukter og vaksiner i løpet av de neste 3-4 årene. 

- Det er med stor glede og entusiasme at jeg tar imot jobben som administrerende direktør i ACD Pharma. Selskapet har allerede skapt fantastiske resultater, og jeg er stolt over å få lov til at bidra til å akselerere denne utviklingen enda mer, både innen akvakultur og på det humane feltet, sier Birk.

Henrik Birk tiltrer stillingen i ACD Pharma i april, men vil allerede nå involvere seg i driften. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?