Oppdrettslaks i ventemerd. Foto: Therese Soltveit.

Departementet skal vurdere å retildele grønn tillatelse

- En av aktørene som hadde fått tilsagn i gruppe C valgte å ikke innbetale vederlaget og sa dermed fra seg tillatelsen. Departementet må ta stilling om tillatelsen skal retildeles eller ikke, forteller Halvard Wensel ved kommunikasjonsseksjonen i Nærings- og fiskeridepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kyst.no skreiv tidligere i uken at flere kommuner venter på å få utbetalt vederlag for etablering av grønne løyver. Fiskeridirektoratet fortalte da at de ikke har  fått utbetalingfullmakt fra departementet for gruppe A og C. Departementet forteller at kommende vurderinger på en gjenstående grønn tillatelse, er årsaken til at kommunene enda ikke får pengene sine.

Les også: Kommuner venter fortsatt på "grønne" penger

- En av aktørene som hadde fått tilsagn i gruppe C valgte å ikke innbetale vederlaget og sa dermed fra seg tillatelsen. Departementet må ta stilling om tillatelsen skal retildeles eller ikke, og valget får betydning for kommunenes andel av vederlaget, forklarer Wenzel til kyst.no.

Ifølge ham vil denne avgjørelsen sammen med at samtlige kommuner får utbetalt sin andel av vederlaget tar departementet sikte på er klart etter at Revidert nasjonalbudsjett er behandlet i Stortinget.

- Regjeringen legger frem revidert 11. mai, legger han til.

Hva tillatelsene i gruppe C har med utbetalingene i gruppe A å gjøre, har kyst.no ikke lyktes å få kommentar på.