Traktorpikene ble dannet fordi damene bak selskapet mente det var for lite tilbud på markedet innenfor praktiske og skikkelige arbeidsklar til damer. Foto: Traktorpikene.

Designer yrkesklær for damer i havbruksnæringen

Gründerbedriften Traktorpikene har utviklet egne arbeidsklær for damer i ulike fysiske arbeidsyrker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Klærne sier daglig leder Thrine Bye Heggum til Kyst.no/Skipsrevyen.no, at kan spesialtilpasses til aktive yrker som havbruksnæringen, fiskeri og shippingnæringer, samt andre aktive yrker. 

- Vi designer og produserer arbeidsklær for kvinner, da tilbudet av dette har vært svært dårlig, sier Heggum.

Onsdag lanserte de en vinterdress på crowdfunding-plattformen til DNB - startskudd.no, hvor personer og bedrifter kan kjøpe produkter fra nyoppstartede, norske bedrifter. Gjennom denne ønsker traktorpikene å få nok kapital til å starte produksjonen av klær til å få dressen i produksjon.

Thrine Bye Heggum er daglig leder Traktorpikene som lager arbeidsklær for damer i ulike fysiske yrker. Foto: Traktorpikene.

Tilpasset damer

Det svært begrensede tilbudet av kvinnelige arbeidsklær, forklarer Heggum ble opphavet til Traktorpikene, som er en gründerbedrift fra Grong i Trøndelag.

 - Etterspørselen er stor etter slike produkter, sier Heggum.

- Nå storsatser vi på vår nye vinterdress. Arbeidsklærene har fokus på funksjonelt og feminint design og gode farger. Den nye kolleksjonen skal gi et feminint preg, tåle et røft arbeidsmiljø, og samtidig holde deg god og varm, sier hun til Kyst.no. 

Desingnet for begevelighet

Med vinterdressen følge praktiske løsninger, som ulike justeringer, praktiske lommer, knebeskyttere og en lue.

- Dressen er ikke testet spesielt mot havbruksnæringen, men kan absolutt brukes her, sier hun og legger til at dette er ikke en tradisjonell thermodress, men den holder deg varm i sterk kulde.

- Dressen er ikke spesialtilpasset ut over å være laget for kvinnekroppen. Den har tekniske og praktiske løsninger for å fungere i jobbsituasjoner. Den har innlegg for kneputer og sitteunderlag i baken. Den er laget for å bevege seg i, noe jeg tror vil passe bra for havbruksnæringen og båtyrker for eksempel, mener hun.

Traktorpikene lager blant annet vinterdresser for damer i aktive yrker, som blant annet sjømatnæringen. Foto: Traktorpikene.

Hun påpeker at kvinner jobber best i klær som er tilpasset kroppsfasonger, istedenfor en unisex/dress for menn.

- Vi kvinner i praktisk arbeid ønsker også å pynte oss før jobb, og ha ulike plagg å velge mellom. Dette er bakgrunnen for produktene.

Det er ikke lagt inn flyteelement i dressen for bruk på eksempelvis merdkanten, men Heggum påpeker den har en vannsøyle på 5000 mm. 

- Dersom det er ønskelig, kan vi tilby løsninger for spesialtilpasning til sjømatnæringen og andre yrker. Det skal sies at dressen er brukervennlig for de fleste forhold. Dressen kommer i grå blå også, for de som ikke ønsker rosa, legger hun til. 

Traktorpikene AS:

  • Selskapet er opprettet av søstrene Thrine Bye Heggum og Ine Bye Rossetnes fra Grong i Nord Trøndelag.
  • Traktorpikene har tidligere vunnet flere priser: som årets næringstalten (Sparebank 1, midt-Norge), næringsprisen i Grong, årets Askeladd 2016 (bondelaget og landkreditt) og bygdeutviklingsprisen for Nord-Trøndelag 2016.