Gå til innhold
Annonse
Suksess med landbaserte oppdrettsanlegg: Nytilsatt leder i Artec Aqua Ingegjerd Eidsvik og gründer Bjørn Finnøy. Foto: Sigbjørn Larsen.
Suksess med landbaserte oppdrettsanlegg: Nytilsatt leder i Artec Aqua Ingegjerd Eidsvik og gründer Bjørn Finnøy. Foto: Sigbjørn Larsen.

Artec Aqua gjør suksess med landbaserte oppdrettsanlegg og dobler omsetningen fra 169 til 340 millioner kroner.

Annonse

Utstyrsleverandøren med hovedkontor i Ålesund, leverer nøkkelferdige landbaserte oppdrettsanlegg.

- Vår kunnskap er blant annet tuftet på vår erfaring med produksjonsoptimalisering, vanngjennomstrømning og gjenvinning, sier tidligere daglig leder Bjørn Finnøy, som nå nylig er blitt salgssjef i selskapet. 

Nytt stamfiskanlegg i Steigen i Nordland, Cermaqs anlegg på Forsan, stamfiskanlegget i Kobbelv og Sundsfjord Smolt er blant anleggene som Artec Aqua har levert.

- Landbaserte anlegg er i stand til å ivareta hele produksjonsløpet på en mye mer produksjonseffektiv og miljømessig bedre måte.

- Gjennom kontrollert vanngjennomstrømning kan vi optimalisere produksjonsforholdene, legger Finnøy til.

Internasjonale ambisjoner

- Vi leverer skreddersydde systemløsninger for gjennomstrømnings-gjenbruks- og resirkuleringsanlegg, og Artec Aqua har internasjonale ambisjoner for vekst og vi tenker også på andre arter i forhold til landbaserte anlegg, sier selskapets nytilsatte leder Ingegjerd Eidsvik.

Tre gründere

Artec Aqua ble etablert i 2002 av Bjørn Finnøy, Bjørnar Flem og Victor Fiveland. Siden oppstarten har de tre gründerne forblitt i selskapet, og fyller i dag postene som salgssjef, prosjektsjef og utviklingssjef. Gründerne har beholdt 100 % eierskap i selskapet.

I 2016 omsatte de for 169 millioner kroner med et driftsresultat på 18,6 millioner kroner.

Les mer om anlegget Artec Aqua bygger for Steinvik Rensefisk her:

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse