Gå til innhold
Glen Bradley, er viseadministrerende direktør i Rostein og styreleder i Brønnbåteiernes Forening. Foto: Rostein.
Glen Bradley, er viseadministrerende direktør i Rostein og styreleder i Brønnbåteiernes Forening. Foto: Rostein.

Rostein AS fikk et svært godt år i fjor. Med en driftsmarginen på 40% skal det hardt gjøres å bli bedre.

Selv om 48 millioner av en totalomsetning på 545 millioner kroner i fjor var "andre inntekter", har den ordinære omsetningen økt med knappe 90 millioner kroner fra 2014 til 2015. Resultatet har så absolutt hengt med i svingene.

Resultatgraden i bransjen er god som følge av høyt aktivitetsnivå i 2015, og ikke minst fordi rederiene etter hvert har fått ned gjeldsnivået på en del eldre bygg. I 2016 har vi sett mer dødtid på fartøyene og i beste fall er brønnbåtmarkedet i balanse når alle nybygg er levert, kommenterer viseadministrerende direktør i Rostein Glen Bradley til kyst.no.

Rostein AS
Rostein AS

- På behandling av fisk har det også vært en stor kapasitetsoppbygging og effektivisering, så risikoen for lavere aktivitet og fallende verdier på brønnbåter er absolutt til stede, legger han til.

- Det kan være fornuftig å drikke opp sjampagnebrusen når den ennå er kald!

Bygger flere båter

Rostein har to nybygg under arbeid. Begge skal leveres i 2017 av Larsnes Mek Verksted, et selskap der eierselskapet bak Rostein, Rofisk AS er største aksjonær med 68% av aksjene.

- Larsnes Mek leverer både på kvalitet, kostnad og presisjon. Ro Server ble levert på rett tid korrigert for endringer på dekk, og vi ser at både Ro North og Ro West er i pipeline og blir ferdig i god tid før de skal inn på kontrakt. Vi er rett og slett kjempefornøyd med Larsnes og hva de presterer, sier en fornøyd Glen Bradley til kyst.no.

Har du en sak du
vil tipse oss om?