Gå til innhold
Annonse
Byggenummer 149 «Sarpen» ble nylig overlevert til SJ Dykk. Foto: Grovfjord Mek. Verksted.
Byggenummer 149 «Sarpen» ble nylig overlevert til SJ Dykk. Foto: Grovfjord Mek. Verksted.

Grovfjord Mek. Verksted overleverte nylig dykkerbåten «Sarpen» til SJ Dykk AS.

Annonse

Bnr 149 – «Sarpen» er en katamaran med hoveddimensjoner 13,8x6m. Den er utstyrt med 1 stk Palfinger PK8501 stasjonær hybrid kran på 7,4 tonnmeter, og 2 capstaner på 3 tonn hver fra Lorentzen.

SJ Dykk skal bruke fartøyet til mange forskjellige arbeidsoppgaver for blant annet oppdrettsselskaper, havnevesen, rederier og kommuner. Fartøyet skal bemannes med 3-4 arbeidsdykkere.

- Etterspørselen etter våre tjenester er økende. Med den nye båten styrker vi kapasiteten vår og får en dykkerbåt med svært avansert utstyr til å takle varierte og utfordrende oppgaver, sier Stig Johnsen, daglig leder i SJ Dykk.

- Vi er svært svært fornøyd med båten, og det gode samarbeidet vi har hatt med verftet under byggeprosessen. Vi ser en stor fordel med å være lokalisert nært GMV med tanke på oppfølging og samarbeid under byggeprosessen, legger han til. 

«Sarpen» er SJ Dykk’s andre båt fra Grovfjord Mek. Verksted, byggenummer 53 «Draug» ble levert i 2009. Båten er blitt bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.

Avansert ROV-utstyr om bord

Båten er bygget med et romslig rorhus med 5 stk Norsap stoler, bord og pantry. Båten har et stort dekkshus som inneholder dykkerrom/verksted, ROV-stol og plass for dykkerkommunikasjon samt WC. I tillegg er det installert avansert ROV- utstyr med tracking.

Fremdriftsanlegget består av Iveco Cursor 620 fra Frydenbø som yter 2x500HK ved 2530 o/min, ZF360 marine gir levert av KGK samt Hamilton vannjetter fra Progress som gir en toppfart på om lag 20 knop. Manøversystemet er Hamilton’s Blue Arrow system med Jet Anchor posisjoneringssystem. Aggregatet er av typen Fische Panda på 25 kW.

Trapp i skuteside gir enkel adkomst til merd.

Om SJ Dykk AS: 

SJ Dykk ble etablert i 2000, og tilbyr diverse dykkertjenester til blant annet oppdretts-selskaper, entreprenører, kommuner, havnevesen og rederier i Sør-Troms og Nordre-Nordland. Bedriften har 7 ansatte og omsatte for om lag 12 millioner i 2017.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse