Settefiskanlegget til Bindalssmolt er lokalisert på Svaberget i Bindal kommune, og har nylig fått ny daglig leder. Her ser du et bilde fra ett av rogninnleggene deres. Foto: Sinkaberg-Hansen/Bindalssmolt.

Ny sjef i Bindalssmolt

Elling Mikalsen Bøkestad er ny sjef i Bindalssmolt, og sier til Kyst.no at de nå jobber med planer om utbygging av en ny RAS-avdeling. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Signar Berg-Hansen (59) gir seg som daglig leder etter mange år i sjefsstolen for Bindalssmolt, og Elling Mikalsen Bøkestad har tatt over stafettpinnen som daglig leder. 

- Signar har vært med siden det ble bygget i 1985, så det er store sko jeg skal fylle, sier Bøkestad til Kyst.no, men påpeker at det er et veldig bra anlegg han nå skal ha ansvar for. 

Signar-Berg Hansen sier til Kyst.no at årsaken til at han nå gir seg, er at han heller vil fokusere på andre ting, etter over 30 år med settefisk. 

- Jeg var med fra starten da anlegget ble bygget i 1985, da min far var daglig leder. Så nå ønsker jeg å gjøre noe helt annet, blant annet et lite småbruk jeg skal sysle litt med. Men jeg sitter jo fremdeles i en del styrer i ulike oppdrettsselskap. Så jeg gir ikke meg helt med fisken, sier Berg-Hansen med et smil. 

Elling Bøkestad er ny daglig leder for Bindalssmolt, samtidig som han er konsernsjef for settefisk i Sinkaberg-Hansen konsernet. Foto: Sinkaberg-Hansen.

Kjennskap til anlegget

Anlegget til Bindalssmolt er lokalisert på Svaberget i Bindal kommune, og produserer om lag 3,5 millioner smolt årlig. All produksjon skjer innendørs, og nytt klekkeri ble bygget i 2007. Selskapet leverer smolt fra april til oktober.

Bøkestad kom fra jobben som daglig leder i Salmonor Settefisk, og tiltrådde i stillingen i slutten av juli og har jobbet med smolt siden 2006.

- Jeg har faktisk jobbet på anlegget en periode tilbake for ti år siden, så jeg kjente litt til det før jeg startet i juli, opplyser han. 

Skal bygge RAS

Selskapets anlegg i Bindal er gjennomstrømmingsanlegg, men Bøkestad sier han jobber med planene for en potensiell utbygging. 

- Vi ønsker å utvide anlegget med ny RAS-avdeling. Kapasiteten skal økes betydelig og ambisjonene til Bindalssmolt er å mangedoble smoltproduksjonen som per dags dato er på 400 tonn. Vi har planer om smolt opp mot 500 gram, per nå er smolten vår rundt 100-200 gram.

Nøkkeltall for 2016 og 2017:

Bøkestad sier de i år har fått veldig gode tilbakemeldingene på smolten som er satt ut i sjø, og vil fortsette dette arbeidet videre. 

Økning i resultat

Settefiskselskapets omsetning har gått fra 44,6 millioner kroner i 2016 til 45 millioner i 2017, mens driftsresultatet har økt med nær 2,2 millioner kroner.  

Selskapet har per dags dato åtte ansatte og er eid av Sinkaberg-Hansen. 

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.