Mikal Viga fra Mikals laks får Spesialitet-merket fra ordfører i Stavanger Christine Sagen Helgø. Foto Matmerk

En glad Laksekonge i Stavanger

- Vi er stolte og glade over å få spesialitetsmerket på flere av våre varer. Utmerkelsen er med på å bygge opp om vår merkevare; førsteklasses norsk kvalitet, sa Mikal Viga, da han mottok Spesialitet for produkter av både laks og ørret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det var en stolt og glad produsent som ble kalt opp til scenen da Mikals Laks fikk tildelt hele to Spesialitet-utmerkelser under åpningen av Gladmat i Stavanger. Hedersmerket ble tildelt produktene "Einerrøkt pepperlaks" og "Einerrøkt fjordørret", kommer det frem i en pressemelding fra Matmerk. 

Det var ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø, som sto for overrekkelsen under åpningen av Gladmat.

Tradisjonsrik familiebedrift

- Det ligger et solid stykke håndverk bak fisk av denne kvaliteten. Lange tradisjoner innenfor næringen, kombinert med utmerkede råvarer, gjør at Mikals Laks nå kan smykke seg med sine fjerde og femte velfortjente Spesialitet-produkter, sier Nina Wærnes Hegdahl, fagsjef for lokalmat i Matmerk.

Mikals laks er et familieeid røykeri, og er tidligere tildelt Spesialitet for Einerrøkt laks, Varmrøkt laks og Økologisk røkelaks. Fagjuryen vektla blant annet produktenes tradisjonsrike oppskrifter og deres svært godt balanserte smaker i sin begrunnelse.

Einerrøkt fjordørret har en ren og frisk fiskeduft og en god, balansert røyksmak. Einerrøkt pepperlaks har en fin fasthet og tyggemotstand, god saltbalanse og behagelige peppertone

Tildelt av uavhengig fagjury

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet, smak, oppskrift og historie før de tildeler Spesialitet.